Έβγαλε εκατομμύρια από crypto mining χάρη στα κόπρανα αγελάδων

Έβγαλε εκατομμύρια από crypto mining χάρη στα κόπρανα αγελάδων

Ένας κτηνοτρόφος μετέτρεψε τα κόπρανα των αγελάδων του σε…κρυπτονομίσματα, στο Denbighshire της Ουαλίας. Η οικογενειακή φάρμα του Philip Hughes βασίζεται σε αγροτικές δραστηριότητες και στην κτηνοτροφία εδώ και αρκετές γενεές, ωστόσο η εξέλιξη της τεχνολογίας τον έκανε πολύ πλούσιο. Στράφηκε στο mining κρυπτονομισμάτων, χρησιμοποιώντας πανίσχυρα μηχανήματα τα οποία τροφοδοτούνται με ενέργεια από μία…ανανεώσιμη πηγή, τα κόπρανα των αγελάδων του.

Μέσω αναερόβιας χώνευσης τα κόπρανα μετατρέπονται σε βιοαέριο και συγκεκριμένα μεθάνιο, το οποίο αναφλέγεται και κινεί μία εξακύλινδρη μηχανή με 500 στροφές το λεπτό, η οποία με τη σειρά της παράγει τον απαραίτητο ηλεκτρισμό για το crypto mining. Έτσι ο Hughes, όχι μόνο έχει δωρεάν ηλεκτρισμό για το mining, αλλά προστατεύει και το περιβάλλον από τις επιβλαβείς εκπομπές μεθανίου, το οποίο σε άλλη περίπτωση θα διέφευγε στην ατμόσφαιρα. Ό,τι περισσεύει από τη διαδικασία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα για τη φάρμα του. 

Το mining rig του Hughes παράγει Ethereum και τα έσοδα είναι καλά, αλλά “εξαρτάται ποια μέρα κάνεις την ερώτηση” όπως λέει ο ίδιος αναφερόμενος στη μεταβλητότητα της αγοράς. Η αξία του Ethereum τον τελευταίο μήνα έχει ξεκινήσει από τα €3.450 και έχει πέσει στα €1.412, για να σταθεροποιηθεί στα €1.928 την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Κάθε mining rig του Hughes κοστίζει περίπου €20.000, ωστόσο το mining του Ethereum χρησιμοποιεί αρκετά λιγότερο ηλεκτρισμό από το Bitcoin.

Άλλοι αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το σύστημα του Hughes και έχουν επικοινωνήσει μαζί του, καθώς “είναι πολύ πιο εύκολο να χειρίζεσαι έναν υπολογιστή από ένα κοπάδι αγελάδων ή προβάτων”, όπως δηλώνει ο ίδιος.

unboxholics.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα