Instagram: Από σήμερα μπορείς να κρύβεις τον αριθμό των likes

Ο απόλυτος έλεγχος των likes στο Instagram εξαρτάται πλέον εξ ολοκλήρου από τις προτιμήσεις των χρηστών σχετικά με το αν επιθυμούν ή όχι να εμφανίζεται ο συνολικός αριθμός των likes και των προβολών κάτω από μία ανάρτηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Instagram και μετά από αρκετές δοκιμαστικές περιόδους εφαρμογής της συγκεκριμένης δυνατότητας, η δημοφιλής πλατφόρμα που εστιάζει κατά κύριο λόγο στις φωτογραφίες και τα βίντεο ενσωμάτωσε αυτή τη νέα δυνατότητα για τους χρήστες. Κάθε χρήστης πλέον δύναται να αποκρύψει το σύνολο από τις «καρδούλες» που συγκέντρωσε και να μην είναι ορατό σε τρίτους χρήστες.

Το Instagram υποστήριξε ότι με τη συγκεκριμένη δυνατότητα δίνεται μία ευκαιρία στους χρήστες να επικεντρωθούν περισσότερο στο περιεχόμενο που μοιράζονται και όχι στον βαθμό που γίνεται likeable από τους followers.

Για να ενεργοποιήσετε την απόκρυψη των likes και των προβολών από το προφίλ σας:

  • Μεταβείτε στο προφίλ σας στην πλατφόρμα και επιλέξτε τις τρεις οριζόντιες γραμμές πάνω δεξιά.
  • Επιλέξτε την επιλογή «Settings».
  • Αναζητήστε την επιλογή «Posts».
  • Εν συνεχεία, κάντε κλικ στο «Hide Like and View Counts».

Ο Adam Mosseri, επικεφαλής του Instagram, δήλωσε σε μια δημοσίευση του σήμερα το πρωί ότι κυκλοφορούν παρόμοιες λειτουργίες και στο Facebook, επισημαίνοντας: 

ίσως έχετε δει ότι δοκιμάσαμε διάφορες επιλογές για λίγο και αυτή η ενημέρωση αντικατοπτρίζει τα σχόλια που έχουμε λάβει. Θέλουμε να αισθάνεστε καλά για το χρόνο που αφιερώνετε στις εφαρμογές μας και αυτός είναι ένας τρόπος να σας δώσει περισσότερο έλεγχο κατά την εμπειρία σας

Η Facebook, στην οποία ανήκει το Instagram, διαπίστωσε ότι «το να μην βλέπεις τις μετρήσεις των likes ήταν ωφέλιμο για μερικούς και ενοχλητικό για άλλους, ειδικά επειδή οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα likes και τα views για να πάρουν μια αίσθηση ‘’διασημότητας’’, γι' αυτό αποφασίσαμε να σας προσφέρουμε αυτή την επιλογή».

techgear.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα