Βοηθός δερματολογίας, Dermatology Assist από τη Google: Πώς εντοπίζει βλάβες στο δέρμα

Βοηθός δερματολογίας, Dermatology Assist από τη Google: Πώς εντοπίζει βλάβες στο δέρμα

Η Google κάνει ένα μεγάλο και σημαντικό βήμα. Η μεγάλη τεχνολογική εταιρεία μπαίνει στον τομέα της υγείας με την παρουσίαση ενός νέου «έξυπνου» εργαλείου που θα βοηθά τους καταναλωτές να κάνουν αυτο-διάγνωση εκατοντάδων δερματικών παθήσεων. Ονομάζεται Dermatology Assist και χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει κάποιον να εντοπίσει πιθανές βλάβες στο δέρμα του, στα μαλλιά και στα νύχια του, με βάση τις φωτογραφίες του σώματός του που τραβά ο χρήστης. Θα επιτρέψει στους ασθενείς να πηγαίνουν ταχύτερα στον δερματολόγο για να αναζητήσουν θεραπεία. 

Το Derm Assist είναι το πρώτο του είδους του και θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη φέτος για να απευθυνθεί σε σχεδόν 2 δισεκατομμύρια άτομα που πάσχουν παγκοσμίως από παθήσεις που κυμαίνονται από ακμή έως μελάνωμα. Οι χρήστες θα πρέπει να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους Google, να ανεβάσουν εικόνες της ιατρικής τους κατάστασης μέσω του Derm Assist και να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τα συμπτώματά τους.

Στη συνέχεια, ένα μοντέλο AI (τεχνητής νοημοσύνης) αναλύει τις πληροφορίες και δημιουργεί μια λίστα πιθανών συνθηκών αντιστοίχισης. Η υπηρεσία θα είναι δωρεάν σε όλους τους χρήστες του Διαδικτύου, είτε είναι χρήστες Google είτε όχι. ..

διαβάστε αναλυτικά και δείτε βίντεο για το πως λειτουργεί η νέα αυτή υπηρεσία στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα