Το ακραίο ποσό που πωλείται το πρώτο tweet που αναρτήθηκε ποτέ στο Twitter

Το ακραίο ποσό που πωλείται το πρώτο tweet που αναρτήθηκε ποτέ στο Twitter

Πριν από λίγες ημέρες, ο CEO του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ ανακοίνωσε ότι βγάζει προς πώληση το πρώτο Twitter που αναρτήθηκε ποτέ στην πλατφόρμα, πριν από 15 ολόκληρα χρόνια. 
Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος δημοσίευσε μια σελίδα με τον τίτλο Valuables, όπου όποιος θέλει μπορεί να μπει και να αγοράσει τα tweet που θέλει, υπογεγραμμένα από τους δημιουργούς του Twitter.

 
Μάλιστα η τιμή για το πρώτο tweet της σύγχρονης ιστορίας, άγγιξε στην δημοπρασία από τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ήταν 26 Μαρτίου του 2006 όταν ο Ντόρσεϊ έκανε το πρώτο του tweet, στο οποίο έλεγε «Απλώς, σετάρω το τουίτερ μου».

Μέσα στην επόμενη ημέρα από την ανάκοινωση της πώλησης του, η τελευταία προσφορά άγγιξε μέχρι και τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Προϊόντα όπως αυτό, που είδαν πρώτα το φως της δημοσιότητας, θεωρούνται ως NFT και αποτελούν τις πρώτες/αυθεντικές εκδοψές σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την ψηφιακή τέχνη ή τα άλμπουμ. Επιπλέον, μόνο ένα άτομο μπορεί να είναι ο κάτοχος των δικαιωμάτων ενός NFT.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του CNN, τα NFT είναι πολύ δημοφιλή το τελευταίο διάστημα, μιας αποτελούν δείγματα που μπορούν να πωληθούν ως έργα ψηφιακής τέχνης και φέρουν κωδικούς, αλλά και την υπογραφή του δημιουργού τους, με παρόμοιο τρόπο κρυπτογράφησης όπως των bitcoins.

e-daily

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα