Facebook: Πώς να μη βλέπουν οι φίλοι σου πότε είσαι online

Facebook: Πώς να μη βλέπουν οι φίλοι σου πότε είσαι online

Υπάρχουν στιγμές που δεν θέλεις να ξέρουν όλοι ότι είσαι online. Και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αλλάξεις τις ρυθμίσεις ώστε να μπορείς εύκολα να επιλέξεις ποιοι φίλοι θα σε βλέπουν συνδεδεμένο.

Το Facebook θέλει όλους τους χρήστες τους συνδεδεμένους ανά πάσα στιγμή, γι’ αυτό και μοιάζει τόσο δύσκολο να εμφανίζεσαι offline στο Facebook Chat.

Μπορείς ωστόσο να διατηρήσεις έναν βαθμό ιδιωτικότητας, επιτρέποντας μόνο σε όσους πραγματικά θέλεις να βλέπουν πως είσαι online στο κοινωνικό μέσο.

 
Για να γίνει σωστά η διαδικασία, απαιτούνται δύο βήματα: 1) η οργάνωση των φίλων μας σε λίστες και 2) η απόφαση σε ποιες λίστες θα είμαστε ορατοί στο Facebook.

Οι λίστες απλοποιούν την online ζωή στο μέσο, καθώς επιτρέπουν τον εύκολο διαχωρισμό. Μπορείς, για παράδειγμα, να φτιάξεις μια «αρνητική λίστα», με όσους δεν θα σε βλέπουν online δηλαδή, και μια ««θετική λίστα».

Πάμε λοιπόν στην αριστερή μπάρα και βρίσκουμε τις Λίστες Φίλων (Friend Lists). Το Facebook έχει ήδη κάποιες έτοιμες, στις οποίες μπορούμε να πειράξουμε απλώς τα μέλη. Ή να φτιάξουμε μια καινούρια μέσω της επιλογής Δημιουργία Λίστας (Create List).

Αφού τη φτιάξουμε, σειρά έχει μετά το βασικό βήμα, η απόκρυψη του active status στο Facebook. Αυτό γίνεται με αρκετούς τρόπους, όλοι όμως έχουν να κάνουν με τις ρυθμίσεις στο Facebook Chat.

Επιστρέφουμε στην αρχική σελίδα του Facebook και πάμε στο εικονίδιο του Messenger. Πατάμε τις τρεις οριζόντιες τελείες και από το μενού που θα εμφανιστεί επιλέγουμε την επιλογή Απενεργοποίηση ενεργής κατάστασης.

Εδώ βλέπουμε 3 επιλογές, που εξηγούν από το όνομά τους τι κάνουν: Απενεργοποίηση ενεργής κατάστασης για όλες τις επαφές / Απενεργοποίηση ενεργής κατάστασης για όλες τις επαφές εκτός από / Απενεργοποίηση ενεργής κατάστασης για ορισμένες μόνο επαφές.

Έχοντας φτιάξει τη λίστα με όσους δεν θέλουμε να μας βλέπουν, επιλέγουμε το Απενεργοποίηση ενεργής κατάστασης για ορισμένες μόνο επαφές και εισάγουμε στο κουτί το όνομα της λίστας.

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα