Με επίδειξη ταυτότητας τα ακατάλληλα βίντεο του Youtube σε χρήστες κάτω των 18

Με επίδειξη ταυτότητας τα ακατάλληλα βίντεο του Youtube σε χρήστες κάτω των 18

Οι ανήλικοι Ευρωπαίοι χρήστες του YouTube θα πρέπει να δίνουν αποδεικτικά στοιχεία για να παρακολουθήσουν βίντεο για ενηλίκους

Αποδεικτικά στοιχεία της ηλικίας τους θα πρέπει να δίνουν οι ανήλικοι Ευρωπαίοι χρήστες του YouTube, όταν ζητούν πρόσβαση σε ακατάλληλο για για εκείνους υλικό, όπως ανακοίνωσε η Google. Όταν, δηλαδή, τα συστήματα της Google δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι κάποιος χρήστης είναι 18 ετών, θα απαιτείται η χρήση ταυτότητας ή πιστωτικής κάρτας ως αποδεικτικό.

Η Google ανέφερε ότι πρόκειται για τη συνέχιση των προσπαθειών της, ώστε να παρέχει στους χρήστες του YouTube τις κατάλληλες εμπειρίες ανάλογα με την ηλικία τους, ενώ η πρωτοβουλία της, που θα υλοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες, σέβεται και τους επερχόμενους κανονισμούς, όπως την ευρωπαϊκή οδηγία Audiovisual Media Services Directive (AVMSD) της ΕΕ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από εδώ και στο εξής, σε περίπτωση που θέλουν να παρακολουθήσουν περιεχόμενο με ηλικιακό περιορισμό, οι χρήστες του YouTube θα πρέπει να συνδέονται με τον λογαριασμό τους.  Μόνο εάν είναι 18 χρονών και άνω θα μπορούν να το δουν. Αν δεν είναι, τότε θα εμφανίζεται προειδοποίηση, η οποία θα τους κατευθύνει σε κατάλληλες επιλογές με βάση την ηλικία τους.

Επίσης, η Google έκανε γνωστό ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές της μέσα από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (μηχανικής εκμάθησης), ώστε οι ηλικιακοί περιορισμοί να εφαρμόζονται αυτόματα. Οι δημιουργοί περιεχομένου θα μπορούν να ασκήσουν έφεση για μία απόφαση που θεωρούν ότι κακώς εφαρμόστηκε από την εταιρεία.

Όταν οι χρήστες θα προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε βίντεο με ηλικιακές ρυθμίσεις, μέσω άλλων σάιτ, το YouTube θα τους υποχρεώνει να συνδέονται με το λογαριασμό τους. Έτσι, ανεξάρτητα από το πού βρέθηκε το κάθε βίντεο, θα είναι προσβάσιμο μόνο από το κατάλληλο κοινό.
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα