Facebook: Κατεβαίνουν οι θεωρίες συνωμοσίας για τον κορoνοϊό

Facebook: Κατεβαίνουν οι θεωρίες συνωμοσίας για τον κορoνοϊό

Δωρεάν διαφήμιση θα προσφέρει το Facebook στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να προωθεί τρόπους αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού και παράλληλα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας social media, Mark Zuckerberg, θα «κατεβάζει» ψευδείς ισχυρισμούς για τον ιό.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά την διαπίστωση αύξησης αναρτήσεων που έχουν ως σκοπό την αισχροκέρδεια, την παραπλάνηση ή την πρόκληση πανικού από μέλη της κοινότητας του Facebook παγκοσμίως.

Οι χρήστες του Facebook που πραγματοποιούν αναζητήσεις για τον κορωνοϊό θα βλέπουν ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα τους κατευθύνει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ή σε τοπική αρχή Υγείας όπου θα μαθαίνουν τις τελευταίες πληροφορίες για την εξάπλωσή του.

Όσοι βρίσκονται σε χώρες στις οποίες ο ΠΟΥ έχει αναδείξει οτι έχουν καταγραφεί περιστατικά διάδοσης του ιού από άτομο σε άτομο, θα βλέπουν την πληροφόρηση αυτή στο News Feed τους.

Ο κ. Zuckerberg δήλωσε οτι το Facebook θα προσφέρει εκατομμύρια σε διαφημιστικά credit και σε άλλους οργανισμούς. Επιπλέον υπογράμμισε οτι θα διαγράφονται ψευδείς ισχυρισμοί και θεωρίες συνωμοσίας που έχουν επισημανθεί ως παραπλανητικές από τους κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς υγείας.

Εξάλλου, σε προηγούμενη ανακοίνωσή του το Facebook είχε δηλώσει ότι θα απαγορεύσει τις διαφημίσεις προϊόντων που υπόσχονται ότι θεραπεύουν ή προστατεύουν από τον κορωνοϊό.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα