Η πικρή αλήθεια πίσω από την απόκρυψη των like στο Instagram

Το Instagram κρύβει τα like που συγκεντρώνει μία ανάρτηση. Τι σημαίνει αυτό όμως στην πραγματικότητα;

Η πρακτική προβλέπει την «απόκρυψη» ουσιαστικά του αριθμού των ατόμων που πάτησαν «Μου αρέσει» στις φωτογραφίες όσων ακολουθούν. Ωστόσο, στις δικές τους δημοσιεύσεις θα μπορούν να βλέπουν κανονικά τον αριθμό των like.

Στην κίνηση αυτή ο «κολοσσός» των social media προχώρησε ύστερα από έντονες ανησυχίες ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να ενισχύσουν το αίσθημα χαμηλής αυτοεκτίμησης, κυρίως στους νέους.

Σύμφωνα όμως με την άποψη πολλών ειδικών στα social media και τις νέες τεχνολογίες, αυτή η... στροφή είναι απλά για να πάρει η δημοφιλής εφαρμογή μερίδιο από τα κέρδη των διαφημιζόμενων.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η δοκιμασία θα μειώσει την πίεση του πόσα like θα λάβει ένα post, ώστε οι χρήστες να μπορούν να επικεντρωθούν στο να μοιράζονται πράγματα που αγαπούν», δήλωσε η επικεφαλής πολιτικής του Facebook Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

Σύμφωνα όμως με την dailymail που μίλησε με τους ειδικούς, πρόκειται μάλλον για μια δικαιολογία για να κάνουν τις επιχειρήσεις να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα, κάνοντας πιο εύκολο πια τον ανταγωνισμό με τους λεγόμενους influencers, οι οποίοι πληρώνονται βάση της απήχησης και των Likes.

Το Instagram απλά θέλει οι επιχειρήσεις να ξοδεύουν τα χρήματα για να διαφημιστούν στην πλατφόρμα και όχι να πληρώνουν τους influencers απευθείας. Είναι ένα σχέδιο για περισσότερα χρήματα, αναφέρουν στην εφημερίδα.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα