Google: Σκοπεύουμε να ασκήσουμε έφεση κατά της απόφασης της ΕΕ για το πρόστιμο μαμούθ

Έφεση κατά της απόφασης της Κομισιόν ανακοινώνει ότι σκοπεύει να ασκήσει η Google, μετά την επιβολή προστίμου 4,3 δισ. ευρώ για το λειτουργικό Android.

«Το λειτουργικό Android έχει δημιουργήσει περισσότερες επιλογές για όλους, όχι λιγότερες. To ακμάζον οικοσύστημα, η καινοτομία και η μείωση των τιμών αποτελούν κλασικά χαρακτηριστικά του ισχυρού ανταγωνισμού. Σκοπεύουμε να ασκήσουμε έφεση κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» τόνισε εκπρόσωπος της Google.

Νωρίτερα, η Κομισιόν ανακοίνωσε την απόφασή της να επιβάλει πρόστιμο στον τεχνολογικό κολοσσό, με την αρμόδια Επίτροπο να ισχυρίζεται ότι «εκμεταλλεύτηκε την κυριαρχία του λειτουργικού συστήματος Android και υιοθέτησε αθέμιτες πρακτικές σε βάρος των ανταγωνιστών της».

«Η Google χρησιμοποίησε το Android ως όχημα για να καθιερώσει την κυριαρχία της μηχανής αναζήτησης της εταιρείας» είπε η Ευρωπαία Επίτροπος για τον Ανταγωνισμό Μαργκαρέτε Βεστάγκερ.

 

ε περίπτωση που η Google δεν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσα στις επόμενες 90 ημέρες, τότε θα βρεθεί αντιμέτωπη με νέα πρόστιμα.

H απόφαση αυτή έρχεται μετά από τριετή έρευνα, η πιο σημαντική που έχει διεξάγει η Ε.Ε. κατά της πιο δημοφιλούς διαδικτυακής μηχανής αναζήτησης στον κόσμο.

Η διαδικασία κινήθηκε μετά με σχετικές καταγγελίες Ευρωπαίων και Αμερικανών ανταγωνιστών της Google.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα