Κρυμμένα μυστικά του Facebook για να τα χρησιμοποιήσεις υπέρ σου

Όσα καινούρια social media και να βγουν, το facebook πάντα θα κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία, όχι μόνο γιατί ήταν από τα πρώτα (αν όχι το πρώτο) από αυτού του είδους τα Μέσα με τόσο μεγάλη απήχηση και χρήση από το κοινό αλλά και γιατί αυτή η απήχηση έχει σταθερή διάρκεια μέσα στο χρόνο.

Είτε το χρησιμοποιείς πολύ είτε όχι, θα έχεις παρατηρήσει ότι κατά καιρούς η εφαρμογή κάνει διάφορα updates προκειμένου να βελτιώσει την απόδοσή της. Άλλες φορές το καταφέρνει και άλλες όχι. Όπως και να έχει, είσαι σίγουρη ότι γνωρίζεις όλες τις δυνατότητες του facebook και ειδικά εκείνες που μπορούν να σου φανούν πολύ χρήσιμες;

1) Μπορείς να διαβάσεις παλιά μηνύματα χωρίς ατελείωτο scrolling up

Ο πιο γρήγορος τρόπος σε desktop υπολογιστή είναι να μπεις στο λινκ https://m.facebook.com/messages/ (ναι, στη mobile έκδοση της εφαρμογής, χρησιμοποιώντας προς όφελός σου τις διαφορές των URLs). Έπειτα, διάλεξε μια οποιαδήποτε παλαιότερη συνομιλία με κάποιον φίλο/φίλη σου και κάνε κλικ στην επιλογή "Δες παλαιότερα μηνύματα" ("see older messages"). Εδώ είσαι.

2) Φύλαξε δημοσιεύσεις που θες να δεις αργότερα

Στην πάνω δεξιά γωνία κάθε δημοσίευσης υπάρχει ένα βέλος. Το πατάς και επιλέγεις "Αποθήκευση". Έπειτα, πήγαινε στο μενού του facebook, στην κατηγορία "Αποθηκευμένα". Μπορείς να κάνεις αυτή τη διαδικασία για κάθε είδος δημοσίευσης.

3) Απενεργοποίησε το αποδεικτικό ανάγνωσης

Σε όλους μας έχει συμβεί, δεν είναι ντροπή να θες να αποφύγεις κάποιους συγκεκριμένους αποστολείς μηνυμάτων. Επειδή το Facebook σαν εφαρμογή δεν προβλέπει αυτή την επιλογή όμως, μπορείς να αναζητήσεις σχετικές βοηθητικές εφαρμογές που θα σε βγάλουν από αυτή τη δύσκολη θέση, όπως το Facebook Unseen App.

 

Πηγή: ladylike

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα