Πώς φέρονται οι χειριστικοί άνθρωποι. Πώς αναγνωρίζουμε και αντιμετωπίζουμε τους χειριστικούς ανθρώπους

Πώς φέρονται οι χειριστικοί άνθρωποι. Πώς αναγνωρίζουμε και αντιμετωπίζουμε τους χειριστικούς ανθρώπους

Η fashion influencer, Έλενα Γαλύφα και η συμβουλευτική ψυχολόγος, Ιωάννα Θεοδωρακοπούλου μίλησαν στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» και τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για τους χειριστικούς ανθρώπους στη ζωή μας και κατά πόσο μπορεί να γινόμαστε και εμείς οι ίδιοι χειριστικοί με τους άλλους.
Η κ. Θεοδωρακοπούλου επισήμανε πως ο χειριστικός άνθρωπος θέλει ένα θύμα και θέλει και τριβή, μία σχέση κοντινή προκειμένου ο χειριστικός άνθρωπος να ασκήσει τη δύναμη που θέλει.

Εξήγησε επίσης πως ένας τέτοιος άνθρωπος θέλει το χρόνο του προκειμένου να ανιχνεύσει, να καταλάβει εάν μπορεί να μπει στα αδύναμα κομμάτια του «θύματός» του.

Η Έλενα Γαλύφα είπε πως πολλές φορές πιστεύει ότι το θύμα δικαιολογεί τον εκάστοτε χειριστικό άνθρωπο δηλώνοντας πως κατά βάθος θέλει το καλό του.

Η ψυχολόγος τόνισε πως χειριστικοί άνθρωποι πέραν των στενών σχέσεων εμφανίζονται και στις επαγγελματικές. Για παράδειγμα ένας εργοδότης, ένας διευθυντής μπορεί να μιλάει άσχημα ή να υπόσχεται αύξηση προκειμένου να υποκινήσει καταστάσεις και τελικώς να μην τηρεί ποτέ την υπόσχεσή του.

Σε ό,τι αφορά τα παιδιά η κ. Θεοδωρακοπούλου είπε πως τα παιδιά δεν μπορούν να είναι χειριστικά ...

διαβάστε αναλυτικά και δείτε βίντεο στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα