Ασυνήθιστοι τρόποι που μπορούν να βελτιώσουμε τη σχέση σας

Ασυνήθιστοι τρόποι που μπορούν να βελτιώσουμε τη σχέση σας

Κάθε σχέση μοιάζει με ένα λουλούδι. Όσο το φροντίζουμε και το ποτίζουμε, αυτό θα ανθίζει και θα ευδοκιμεί. Όσο όμως το παραμελούμε και το αφήνουμε απότιστο, αυτό μαραίνεται και στο τέλος μπορεί και να πεθάνει.

 Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στις σχέσεις. Ειδικότερα όσον αφορά τις μακροχρόνιες σχέσεις, αυτές θέλουν πολύ καλό πότισμα με αρκετή αγάπη, φροντίδα και αμοιβαία υποστήριξη. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν βοηθούν βέβαια πολλές φορές, καθότι μπορεί να αμελήσουμε τις ανάγκες του συντρόφου μας.

 Μαζί με τις αποδεδειγμένα αποτελεσματικές μεθόδους που μπορούν να βελτιώσουν τη σχέση σας, όπως το να είστε καλός ακροατής, να περνάτε χρόνο μαζί, να έχετε μια υγιή σεξουαλική ζωή και να μοιράζεστε τις υποχρεώσεις, υπάρχουν και άλλοι ασυνήθιστοι τρόποι που μάλλον δεν έχετε φανταστεί και μπορούν να… ανθίσουν τη σχέση σας.

Περάστε χρόνο χωριστά
Ίσως φαίνεται παράδοξο, όμως όλοι χρειαζόμαστε λίγο χρόνο με τον εαυτό μας. Ο καθένας μας εξάλλου διαγράφει τη δικιά του πορεία και προσωπική εξέλιξη και, όταν εξελισσόμαστε ως άτομα, επωφελείται και η ίδια η σχέση. Δε χρειάζεται να φτάσετε στα άκρα, καθώς ακόμα και μια απλή βόλτα χωρίς το σύντροφό σας ή εξασκώντας διαφορετικά χόμπι στο σπίτι αρκεί.

 Κοιμηθείτε την ίδια ώρα
Όσο κι αν αρχικά φαίνεται ασύνδετο, εάν το σκεφτείτε υπάρχει εξήγηση: όσα ζευγάρια έχουν ασταθή ρουτίνα ύπνου αναφέρουν περισσότερες συγκρούσεις, λιγότερες συζητήσεις και κάνουν λιγότερο σεξ από εκείνα που έχουν μια κοινή ώρα ύπνου.

Να είστε ανοιχτά βιβλία
Όσο κι αν πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε τον σύντροφό μας, σίγουρα κάπου θα υπάρχουν και τυφλά σημεία τα οποία μένουν να τα ανακαλύψουμε. Επομένως, μη φοβηθείτε να ρίξετε τις άμυνές σας και να δημιουργήσετε, μέσω της ευαλωτότητας, περισσότερη οικειότητα.

Κοινές ανεπανάληπτες εμπειρίες
Ο αυθορμητισμός είναι το αλατοπίπερο των επιτυχημένων γάμων, αντίβαρο στη ρουτίνα των μακροχρόνιων σχέσεων. Τι κι αν έχουν περάσει 10 χρόνια κοινής πορείας; Μπορείτε πάντα να βρείτε τρόπους να φέρετε τον ενθουσιασμό στη σχέση σας, με απρόσμενα ραντεβού και μικρές εκπλήξεις.

 Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά
Οι μικρές και καθημερινές πράξεις αγάπης κρατούν τη σπίθα ζωντανή και υπενθυμίζουν στους συντρόφους σας ότι τους σκέφτεστε. Ειδικότερα εάν είναι αναπάντεχες, ευνοούν την ευημερία της σχέσης. Τέτοιες μικρο-κινήσεις μπορεί να είναι ένα πρωινό στο κρεβάτι ή ένα μικρό δώρο εκτός προγράμματος.

 Διαφωνήστε καλύτερα
Οι τσακωμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα και εάν γίνουν με σωστό τρόπο είναι και υγιείς, χωρίς περιφρονήσεις. Κρατήστε έναν ήπιο, ευγενή και θετικό τόνο, ακόμα και χιουμοριστικό και μην ξεχνάτε να συνομιλείτε με ενσυναίσθηση.

Το πρώτο σας ραντεβού, το πρώτο σας φιλί, το πρώτο σας ταξίδι… Αναμνήσεις που μπορούν να βελτιώσουν τη σχέση σας και να σας θυμίσουν γιατί ερωτευτήκατε εξαρχής σας επαναφέρουν σε όλα τα θετικά στοιχεία της σχέσης που μπορεί να είχατε στιγμιαία ξεχάσει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα