Phubbing: Τι είναι το phone snubbing και γιατί να το αποφύγετε πάση θυσία;

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να προσπαθείς να συνομιλήσεις με κάποιον που δεν θα κοιτάξει το τηλέφωνό του. Ίσως σηκώσουν το βλέμμα τους και κουνήσουν το κεφάλι τους με μισή καρδιά καθώς χτυπούν το τηλέφωνό τους. αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η προσοχή τους δεν είναι σε εσάς. Στην καλύτερη περίπτωση αισθάνεστε ενοχλημένοι.

Στη χειρότερη, νιώθετε ότι δεν εκτιμάστε και ότι σας αγνοούν. Όσο πιο συχνά συμβαίνει, τόσο περισσότερο έρχονται τα τελευταία συναισθήματα. Τα τηλέφωνά μας είναι μικρές συσκευές από γυαλί και μέταλλο που μας μεταφέρουν σε έναν διαφορετικό κόσμο, έναν κόσμο στον οποίο συχνά είναι δύσκολο να αντισταθούμε. Αλλά το να αγνοείτε τον σύντροφό σας για το τηλέφωνό σας – που ονομάζεται phubbing, συντομογραφία του phone snubbing – είναι μια συνήθεια που πρέπει να αποφεύγετε.

 Ο λόγος είναι απλός: Ένα άτομο που είναι ένοχο για phubbing λέει στον σύντροφό του πως ό,τι συμβαίνει στο τηλέφωνο – ένα παιχνίδι, ένα email, ένα TikTok, μια ανταλλαγή Twitter – είναι πιο σημαντικό και αξίζει την προσοχή του. Μακροπρόθεσμα, ο εθισμός στα κινητά μπορεί να κάνει πραγματική ζημιά σε έναν γάμο ή μια σχέση. Επειδή το phubbing είναι κάτι περισσότερο από το να είσαι απλά εθισμένος στο Twitter ή να ελέγχεις τα email εργασίας. Πρόκειται για την άρνηση του χρόνου και της προσοχής του συντρόφου σας υπέρ της σύνδεσης με την οθόνη σας.

Τα τηλέφωνα (μαζί με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα παιχνίδια και τις εφαρμογές που περιέχουν) είναι βασικά εκρήξεις ντοπαμίνης, σχεδιασμένες για να κάνουν τους ανθρώπους να κάνουν κύλιση, να κάνουν like, να σχολιάζουν και να ελέγχουν email.

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα