Τέσσερα μικρά πράγματα που ένας άντρας σταματάει να κάνει μόλις παντρευτεί μια γυναίκα

Τέσσερα μικρά πράγματα που ένας άντρας σταματάει να κάνει μόλις παντρευτεί μια γυναίκα

Ένας διαζευγμένος άντρας, ο Serge Bielanko, έγραψε ένα βιωματικό άρθρο για τον γάμο του που τελείωσε, με μια γερή δόση αυτοκριτικής. Μπορεί να μην τους εκφράζει όλους, αλλά σίγουρα θα αντικατοπτρίζει, σε κάποιο βαθμό, και τη ζωή άλλων αντρών.

Διαβάστε το:
 
«Αν είσαι παντρεμένος, πιθανότατα έχεις γίνει τεμπέλης. Ίσως ακούγεται σκληρό και παράξενο, αλλά είναι αλήθεια.
 
»Οι παντρεμένοι άντρες είναι συνήθως πολύ τεμπέληδες – και δεν αναφέρομαι στο κούρεμα του γρασιδιού ή στην αλλαγή των λαδιών του αυτοκινήτου.
 
»Αναφέρομαι στον ρομαντισμό και τον ιπποτισμό.
 
»Τo έζησα από πρώτο χέρι. Ήμουν παντρεμένος για περίπου δέκα χρόνια, στη διάρκεια των οποίων εκεί που ήμουν αρχικά ένας σχετικά ρομαντικός, ώριμος άντρας, που αποδείκνυε στη γυναίκα του ότι ενδιαφερόταν για εκείνη, έγινα ένας ακόμα βλάκας, ανάμεσα στους πολλούς.
 
«Ήμουν παντρεμένος για περίπου δέκα χρόνια, στη διάρκεια των οποίων εκεί που ήμουν αρχικά ένας σχετικά ρομαντικός, ώριμος άντρας, που αποδείκνυε στη γυναίκα του ότι ενδιαφερόταν για εκείνη, έγινα ένας ακόμα βλάκας, ανάμεσα στους πολλούς».
 
»Βολεύτηκα υπερβολικά με την ιδέα ότι από τη στιγμή που είχα παντρευτεί είχα δέσει τον γάιδαρό μου και δεν χρειαζόταν πια να εκφράζω την αγάπη μου.
 
»Το να γυρίζεις την πλάτη σου στη συμπεριφορά ενός αληθινού τζέντλεμαν δεν ανήκει τυπικά στις αιτίες διαζυγίου, αλλά θα έπρεπε.
 
»Είναι τα μικρά πράγματα που μετρούν, και σε αυτή την περίπτωση χρόνια μικρών πραγμάτων μπορούν να κάνουν μια γυναίκα που κάποτε σε κοιτούσε με φλόγα μες στα μάτια να μη θέλει να σε δει μπροστά της, κάθε φορά που μπαίνεις στο σαλόνι.
 
»Ακολουθεί λοιπόν, φίλε, μια υπενθύμιση των χειρονομιών που πιθανότατα έχεις σταματήσει να κάνεις εδώ και καιρό.
 
»Τέσσερα πράγματα που οι παντρεμένοι άντρες σταματούν να κάνουν και μπορεί να οδηγήσουν σε διαζύγιο:
 
»1. Να της κρατάς το χέρι. Τα παντρεμένα ζευγάρια θα έπρεπε να υποχρεώνονται διά νόμου να κρατιούνται χέρι χέρι. Δεν κάνω πλάκα.
 
«Τα παντρεμένα ζευγάρια θα έπρεπε να υποχρεώνονται διά νόμου να κρατιούνται χέρι χέρι. Δεν κάνω πλάκα».
 
»2. Να περπατάς δίπλα της. Κατέληξα να περπατάω τόσο γρήγορα, που να προηγούμαι ένα τετράγωνο από τη γυναίκα μου. Πολύ ντροπιαστικό και χαζό.
 
»3. Να της ανοίγεις την πόρτα. Υπήρχαν στιγμές οξυδέρκειας που θυμόμουν να το κάνω για τη γυναίκα μου και ξέρω ότι το εκτιμούσε.
 
»4. Να οργανώνεις ρομαντικές αποδράσεις. Στην εποχή που στην Αμερική άντρες και γυναίκες θεωρούνται ισότιμοι από κάθε άποψη, δεν είχα καταλάβει ότι η γυναίκα μου περίμενε από εμένα, τον σύζυγό της, να οργανώνω ρομαντικές αποδράσεις και διακοπές. Αλλά το έκανε. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν οργάνωσα για εκείνη ένα Σαββατοκύριακο-έκπληξη στο Παρίσι, ούτε καν μια απόδραση σε απόσταση μίας ώρας από το σπίτι μας, κι αυτό πραγματικά την είχε ενοχλήσει.
 
»Τώρα που έχουμε πάρει διαζύγιο, το καταλαβαίνω. Μπες στη θέση της γυναίκας σου, φίλε».
marieclaire.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα