Μήπως σε απατά στα social media; Τα τρανταχτά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσεις

Μήπως σε απατά στα social media; Τα τρανταχτά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσεις

Εάν ο σύντροφός σου έχει αρχίσει να απομακρύνεται λίγο, ίσως μπορέσεις να καταλάβεις καλύτερα την συμπεριφορά του από τις αλλαγές στις διαδικτυακές του συνήθειες. Μπορεί τα likes του Instagram ή του Facebook, να μην φανερώνουν πολλά, ωστόσο υπάρχει ένας σύνδεσμος μεταξύ των κοινωνικών μέσων και της απιστίας. Και αυτό γιατί, τα κοινωνικά μέσα έχουν κάνει την απάτη πιο προσιτή, λέει η Theresa Herring, LMFT, θεραπεύτρια ζευγαριών στο Σικάγο. Αυτό που ξεκινά ως ακίνδυνη επικοινωνία μπορεί να εξελιχθεί σε μια πλήρη συναισθηματική ή/και σωματική υπόθεση. 

Έχει να κάνει πολύ με την εύκολη πρόσβαση σε άλλους ανθρώπους και την προσοχή που μπορούν να σου προσφέρουν.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να απατούν όταν είναι δυσαρεστημένοι με τη ζωή τους και/ή τις σχέσεις τους, λέει η Herring.

Συνήθως ξεκινάει όταν ένα άτομο τους δίνει την επικύρωση που αναζητούσαν. Ανακαλύπτουν ξανά ένα χαμένο μέρος του εαυτού τους, νιώθουν ότι κάποιος τους εκτιμά γι' αυτό που είναι

Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι όλα έχουν χαθεί, ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι κακά ή ότι πρέπει να παρακολουθείς κάθε κίνηση του συντρόφου σου στο διαδίκτυο. (Αυτό δεν είναι υγιές ούτε για εσένα, ούτε για εκείνον). Δεν σημαίνει επίσης ότι ο σύντροφός σου είναι πιο πιθανό να απατήσει, μόνο και μόνο επειδή είναι ενεργός στα κοινωνικά μέσα, αλλά οι μικρές αλλαγές μπορεί να είναι ένα από τα πρώτα σημάδια που θα πρέπει να σε "ξυπνήσουν".

Εάν μπορείς να αναγνωρίσεις τα σημάδια απιστίας νωρίς, μπορείς να σώσεις την σχέση σου λέει η Herring. 

Συμπτώματα - ενδείξεις απιστίας

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα