Πόσο σeξ πρέπει να κάνετε σύμφωνα με την ηλικία σας;

Πόσο σeξ πρέπει να κάνετε σύμφωνα με την ηλικία σας;

Όλοι όσοι βρίσκονται σε σχέση αλλά ακόμα και εκείνοι που δεν είναι δεσμευμένοι αναρωτιούνται κάτι συγκεκριμένο. «Πόσο σeξ είναι νορμάλ να κάνω ανά εβδομάδα;». Ο αριθμός δεν είναι ο ίδιος πάντα και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως ο τρόπος ζωής, η υγεία, η σeξουαλική συμπεριφορά και φυσικά η ηλικία.
Το Ινστιτούτο Kinsey έκανε μια μελέτη και κατέληξε στο συμπέρασμα πως η ηλικία λειτουργεί ως δείκτης για τη μέση συχνότητα σeξουαλικών συνευρέσεων. Που ξεκινάει από μια φορά την εβδομάδα και φτάνει έως μια φορά τον μήνα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως:

Τα άτομα 18 έως 29 κάνουν περισσότερες φορές σeξ, που φτάνουν τις 112 φορές τον χρόνο, δηλαδή 2 φορές την εβδομάδα περίπου. Τα άτομα 30-39 κάνουν σeξ 1,6 φορές την εβδομάδα ή 86 φορές τον χρόνο, ενώ οι 40-49 κάνουν σeξ 69 φορές τον χρόνο.
Η αύξηση της ηλικίας προφανώς συμπίπτει με αυτή τη μείωση της συχνότητας που παρατηρείται. Η καθημερινή πίεση, οι οικογενειακές υποχρεώσεις, οι ασθένειες, επιβαρύνουν μυαλό και σώμα. Μια άλλη μελέτη έχει διαπιστώσει πως οι φυσικές αλλαγές όσο μεγαλώνουμε, επηρεάζουν κατά πολύ την εpωτική εμπειρία.

«Επί της ουσίας, αυτό που προέκυψε από αυτές τις μελέτες είναι ότι, καθώς μεγαλώνουμε, οι πιθανότητες μας να αναπτύξουμε χρόνιες παθήσεις υγείας αυξάνεται. Αυτό, με τη σειρά του, επηρεάζει αρνητικά τη συχνότητα και την ποιότητα της σeξουαλικής δραστηριότητας», γράφει ο δρ Justin Lehmiller του Ινστιτούτου Kinsey.

Ο ρόλος του γάμου είναι βασικός:

Το 34% των ζευγαριών κάνουν σeξ 2-3 φορές την εβδομάδα. Το 45% όμως κάνει μόλις μερικές φορές τον μήνα, ενώ και ένα 13% κάνει μερικές φορές τον χρόνο.

Άρα πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε σeξ με βάση την ηλικία; Οι έρευνες έχουν δείξει πως τα παντρεμένα ζευγάρια που κάνουν σeξ είναι πιο ευτυχισμένα, αλλά αυτό μειώνεται μετά από ένα επίπεδο συχνότητας της σeξουαλικής. Μπορεί λοιπόν η ευτυχία να αυξάνεται με τη συχνή σeξουαλική επαφή, αλλά αυτή μπορεί να είναι ακόμα και μια φορά την εβδομάδα, καθώς δεν παρατηρήθηκε αυξημένη ευτυχία σε όσους κάνουν σeξ 4 ή περισσότερες φορές την εβδομάδα.

Οι γυναίκες, αν και μπορεί να έχουν λιγότερες σeξoυαλικές επαφές όσο μεγαλώνουν, αναφέρουν βελτίωση της σeξουαλικής τους ζωής. Μελέτη του 2016, έδειξε πως αυτό συμβαίνει γιατί αισθάνονται πιο άνετα με το σώμα τους όσο ωριμάζουν. Αυτό τις κάνει πιο ειλικρινείς σeξουαλικά και γνωστοποιούν τις ανάγκες που έχουν στο σeξ. Άρα, οι γυναίκες εστιάζουν περισσότερο στο συναίσθημα στο σeξ παρά στη συχνότητά του.

 Όπως και να έχει, το σeξ είναι ωφέλιμο σε όλες τις ηλικίες. Χωρίς να έχει σημασία αν ένα ζευγάρι συνευρίσκεται πάνω, ή κάτω ή ακριβώς στον μέσο όρο. Η ηλικία επιτρέπει να εστιάζει κάποιος στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα, άλλωστε ένα συχνό μέτριο σeξ μπορεί να προκαλέσει δυσαρέσκεια στη σχέση, ενώ το καλό σeξ έστω και πιο αραιά, μπορεί να κρατήσει αναμμένη τη φωτιά.

eradio.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα