Πώς να δημιουργήσετε υπεύθυνα και ανεξάρτητα παιδιά

Θέλετε τα παιδιά σας να μεγαλώσουν και να είναι υπεύθυνα και ανεξάρτητα;
Ας είμαστε ειλικρινείς. Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες που έχουν οι μητέρες. Όλοι θέλουμε να μπορούν τα παιδιά μας να εκφράζονται. Θέλουμε να είναι σε θέση να πουν αυτό που τους αρέσει, τι δεν τους αρέσει, τι χρειάζονται.

Κάθε μητέρα θέλει τα παιδιά της να μοιράζονται τα όνειρά τους, τις προσδοκίες τους, αλλά και τα πράγματα που τα βλάπτουν.

Φυσικά, θέλουμε επίσης τα παιδιά μας να είναι ειλικρινέστατα με τον εαυτό τους, να είναι ευγενικά με άλλους και να μην εξαρτώνται από κανέναν.

Ωστόσο, η επιτυχία ενός παιδιού που δρα ανεξάρτητα και αυτόνομα, χωρίς να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην προσωπικότητά του, μπορεί να φανεί δύσκολο έργο.

Παρ’ όλα αυτά, το Business Insider, ένας ιστότοπος οικονομικών και επιχειρηματικών ειδήσεων, συγκέντρωσε ευρήματα από διάφορες επιστημονικές μελέτες σχετικά με το θέμα.

Με αυτόν τον τρόπο,  επεσήμαναν συγκεκριμένες πρακτικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι μητέρες και οι πατεράδες ώστε να γίνουν συνήθειες. Και, φυσικά, αργότερα να γίνει ένας τρόπος ζωής για τα παιδιά τους.

3 πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσουν οι γονείς για την αύξηση των υπεύθυνων και ανεξάρτητων παιδιών

1. Δείξτε στα παιδιά σας εμπιστοσύνη

Πιστέψτε στις ικανότητες και τις δυνατότητές τους. Δώστε τους φτερά για να πετάξουν χωρίς τον φόβο να κάνουν λάθη. Δείξτε ότι είστε διατεθειμένοι να τα βοηθήσετε όταν το χρειάζονται. Θυμηθείτε ότι τα παιδιά είναι σαν τα σφουγγάρια που απορροφούν ό,τι κάνουν και λένε οι γονείς τους

2. Βοηθήστε τα παιδιά σας να αναπτύξουν θετικές κοινωνικές δεξιότητες

Αυτή είναι μια πολύτιμη συμβουλή για τους γονείς. Υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ των κοινωνικών δεξιοτήτων ενός παιδιού και της μελλοντικής τους επιτυχίας ως ενήλικες. Η επιστήμη δείχνει ότι οι μικρότεροι που συνεργάζονται με τους συνομηλίκους τους, κατανοούν τα συναισθήματά τους και επιλύουν τα προβλήματα από μόνα τους είναι πιο επιρρεπείς στην επιτυχία.

3. Χαλαρώστε και απολαύστε

Αφήστε το άγχος και το θυμό στην άκρη. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να παραμένετε πάντα ήρεμοι, να κάνετε υπομονή και να είστε ανεκτικοί. Πάρτε μια βαθιά αναπνοή, μετρήστε ως το 10, και κοιτάξτε τη θετική πλευρά.

https://www.baby.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα