Tα πιο πρωτότυπα έθιμα για την ημέρα των ερωτευμένων σε όλο τον κόσμο

Tα πιο πρωτότυπα έθιμα για την ημέρα των ερωτευμένων σε όλο τον κόσμο

Κάθε χρόνο περιμένουμε με ανυπομονησία να γιορτάσουμε την ημέρα των ερωτευμένων. Ωστόσο σύμφωνα με το faysbook.gr, υπάρχουν κάποιες χώρες στις οποίες έχει απαγορευθεί ο εορτασμός και μέσα σε αυτές είναι η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία, το Ιράν και άλλες. Επίσης κάθε χώρα που γιορτάζει τον Άγιο Βαλεντίνο έχει αναπτύξει τα δικά της έθιμα και παρακάτω θα δούμε μερικά από αυτά.

1. Μαλαισία

Στη Μαλαισία την 7η μέρα του 7ου μήνα οι γυναίκες γράφουν τον αριθμό του τηλεφώνου τους πάνω σε πορτοκάλια τα οποία στη συνέχεια ρίχνουν στο ποτάμι με την ελπίδα να το βρει ο άντρας των ονείρων τους. Τα συγκεκριμένα πορτοκάλια μαζεύονται από αγρότες και πωλούνται σε τοπικές αγορές, έχοντας πάνω και τα τηλέφωνα των γυναικών.

2. Βραζιλία

Στη Βραζιλία η γιορτή των ερωτευμένων είναι στις 12 Ιουνίου. Την προηγούμενη μέρα οι γυναίκες φτιάχνουν μια στοίβα με ονόματα αντρών που τις ενδιαφέρουν. Την επόμενη μέρα διαλέγουν τυχαία ένα χαρτί από τη στοίβα και με εκείνον τον άντρα θέλει η μοίρα να τους ενώσει.

3. Σκωτία

Στη Σκωτία οι άντρες και οι γυναίκες γράφουν ξεχωριστά τα ονόματά τους σε χαρτάκια τα οποία τοποθετούν σε δύο καπέλα. Κάθε γυναίκα διαλέγει ένα χαρτάκι και περνάει τη βραδιά των ερωτευμένων μαζί με τον άντρα που γράφει το χαρτάκι που επέλεξε.

4. Νότια Κορέα

Στη Νότια Κορέα γιορτάζουν κάθε μήνα στις 14 την αγάπη και κάθε διαφορετική μορφή που έχει. Στις 14 Φεβρουαρίου οι γυναίκες δίνουν μια σοκολάτα στους άντρες που τις ενδιαφέρουν ενώ στις 14 Μαρτίου οι άντρες δίνουν γλυκά (αλλά όχι σοκολάτα) στις γυναίκες. Αυτοί που δεν λαμβάνουν τίποτα καμία από τις δύο μέρες μαζεύονται στις 14 Απριλίου και τρώνε μαύρα noodles. Παρόμοια έθιμα με αυτά των ανθρώπων στην Κορέα έχουν και οι Γιαπωνέζοι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα