Τρόποι που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις πιο γρήγορα έναν χωρισμό

Τρόποι που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις πιο γρήγορα έναν χωρισμό

Κανένας χωρισμός δεν είναι εύκολος και καμία σχέση δεν είναι απλή υπόθεση. Όταν λοιπόν έρχεται η στιγμή που μια σχέση φτάνει στο τέλος της νιώθουμε εγκλωβισμένοι σε μια κατάσταση που δεν ξέρουμε πώς να χειριστούμε.

Ειδικοί σε θέματα σχέσεων μας προτείνουν 5 τρόπους για να ξεπεράσουμε πιο εύκολα έναν χωρισμό.

1. Τώρα είναι η σωστή στιγμή…για να μην κάνεις τίποτα!

Όταν είμαστε σε μια σχέση δυσκολευόμαστε να …μην κάνουμε τίποτα καθώς πάντα θέλουμε να περνάμε χρόνο με τον σύντροφό μας. Τώρα που σου δίνεται η ευκαιρία να έχεις περισσότερο χρόνο με εσένα καλό θα ήταν να την εκμεταλλευτείς καθώς σύντομα θα παρουσιαστεί μια νέα σχέση στη ζωή σου και είναι σημαντικό να τα έχεις βρει πρώτα με τον εαυτό σου.

2. Βάλε έναν δύσκολο στόχο στη ζωή σου

Επειδή το μυαλό σου συνέχεια θα σκέφτεται διάφορα, ειδικά τον πρώτο καιρό μετά από έναν χωρισμό, είναι σημαντικό να του δώσεις τροφή να σκέφτεται κάτι διαφορετικό.

3. Λειτούργησε λίγο πιο εγωιστικά για λίγο καιρό

Δεν πειράζει αν πεις μερικά όχι σε φίλους ή στην οικογένειά σου αρκεί να κάνεις πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις ήρεμη και ευτυχισμένη. Όσοι σε αγαπάνε πραγματικά θα δείξουν κατανόηση.

4. Ζήσε στο παρόν

Τώρα είναι η σωστή στιγμή για να μάθεις να ζεις στο τώρα και όχι στο παρελθόν. Προσπάθησε να κοιτάς μόνο μπροστά και να αντικαθιστάς κάθε δυσάρεστη σκέψη με μια θετική.

5. Ξεκίνα διαλογισμό

Ο διαλογισμός θα σε βοηθήσει να ζεις στο τώρα. Κάνε καθημερινά 20 λεπτά διαλογισμό και δεν θα το πιστεύεις πόσο γρήγορα θα νιώσεις καλύτερα. Κλείσε τα μάτια και επικεντρώσου στην αναπνοή σου. Κάθε φορά που σου έρχεται μια σκέψη προσπάθησε να την αφήσεις να φύγει ήρεμα παραμένοντας συγκεντρωμένη και πάλι στην αναπνοή σου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα