Οι λόγοι για τους οποίους τα περισσότερα ζευγάρια αποφεύγουν την ψυχανάλυση ζεύγους

Οι λόγοι για τους οποίους τα περισσότερα ζευγάρια αποφεύγουν την ψυχανάλυση ζεύγους

Πολλοί ειδικοί σε θέματα σχέσεων προτρέπουν τα ζευγάρια να ξεκινήσουν ψυχανάλυση ζεύγους για να αποκτήσουν μια πιο υγιή και όμορφη σχέση. Ωστόσο, τα περισσότερα ζευγάρια δυσκολεύονται να πάρουν την απόφαση παρόλο που ξέρουν πόσο μπορεί να τους βοηθήσει η θεραπεία ζεύγους.

Να για ποιους λόγους αξίζει να κάνεις εσύ και ο αγαπημένος σου ψυχανάλυση:

1. Η θεραπεία ζεύγους θα σας βοηθήσει να επικοινωνείτε καλύτερα μεταξύ σας. Μπορεί να φοβάσαι να κάνεις το πρώτο βήμα γιατί δεν έχεις ακούσει για άλλα άτομα από τον περίγυρό σου που κάνουν ψυχανάλυση, αλλά αν το τολμήσεις μόνο κερδισμένη μπορεί να βγεις από αυτό.

2. Πολλά ζευγάρια θεωρούν πως αν ξεκινήσουν ψυχοθεραπεία είναι σαν να αποδέχονται πως η σχέση τους έχει πρόβλημα. Αυτή η σκέψη δεν είναι σωστή γιατί η ψυχανάλυση απλά βοηθάει στο να γίνει μια σχέση ακόμα πιο ουσιώδης.

3. Πολύς κόσμος δεν επιχειρεί την ψυχανάλυση γιατί θεωρεί πως ίσως είναι πολύ αργά για τη σχέση του. Πίστεψέ με δεν είναι αργά για να σώσεις μια σχέση ακόμα και αν έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η ψυχανάλυση θα σε βοηθήσει να βρεις ξανά τις ισορροπίες και να αποδεχτείς τη σχέση σου ή να δεχτείς το γεγονός πως και οι δύο ψάχνετε πλέον κάτι άλλο στη ζωή σας.

4. Μήπως θεωρείς πως είναι καλύτερα να κάνετε ξεχωριστά ψυχανάλυση από ότι να κάνετε θεραπεία ως ζευγάρι; Εδώ κάνεις λάθος. Σύμφωνα με έρευνες είναι πολύ πιο πιθανό να οδηγηθεί ένα ζευγάρι στον χωρισμό όταν κάνει ψυχανάλυση ο καθένας μόνος του από όταν κάνουν και οι δύο μαζί.

5. Μπορεί το οικονομικό κόστος να είναι αρκετό για την ψυχανάλυση ζεύγους αλλά σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να δεις τη συνολική εικόνα και να σκεφτείς πόσο σημαντικό είναι να έχεις μια όμορφη και ευτυχισμένη σχέση.

Πηγή: faysbook.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα