Οι 5 λόγοι που η γυναίκα σου έχει συνέχεια νεύρα

Έχετε παρατηρήσει και εσείς, ότι οι περισσότερες μαμάδες είναι πάντα αγχωμένες; Συνεχώς, παραπονιούνται, πως δεν τα προλαβαίνουν όλα, κουράζονται υπερβολικά και είναι μέσα στα νεύρα. Τρελά ωράρια στη δουλειά, απογευματινές δραστηριότητες των παιδιών, περιορισμένα χρήματα και ενίοτε ένας σύντροφος που δείχνει να είναι πιο χαλαρός είναι κάποιοι μόνο από τους λόγους που οι μαμάδες νιώθουν έτσι.

Αυτός ο σύντροφος, λοιπόν, είναι συνήθως και ο αποδέκτης του ξεσπάσματος της αγχωμένης μαμάς. Ο οποίος σύζυγος -με τη σειρά του- παραπονιέται, επειδή η γυναίκα του έχει διαρκώς νεύρα και δεν ηρεμεί ποτέ.

Η Samantha Rodman, ψυχολόγος και σύμβουλος σχέσεων, θέλοντας να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να δώσει στους μπαμπάδες να καταλάβουν γιατί οι μαμάδες αντιδρούν έτσι, σημειώνει 5 από τους πιο σημαντικούς λόγους που κάνουν μία μαμά… έξω φρενών.

Οι γυναίκες κρίνονται διαφορετικά από τους άνδρες

Όταν ένας μπαμπάς πηγαίνει με το παιδί του στο σχολείο όλοι μας, ακόμα και οι γυναίκες, τον επαινούμε και ενθαρρύνουμε την προσπάθειά του. Δεν έχει σημασία που το παιδί μπορεί να φορά αταίριαστα ρούχα, να μην είναι χτενισμένο και απόλυτα καθαρό. Η προσοχή μας θα «πέσει» στην προσπάθεια του μπαμπά. Αν, όμως, μία μαμά φτάσει στο σχολείο και το παιδί της έχει ατημέλητα μαλλιά, φορά τσαλακωμένα ρούχα ή έχει λίγη σοκολάτα στο πρόσωπο, τότε όλοι – γονείς, δάσκαλοι, περαστικοί – θα σκεφτούν, πως αυτή η μαμά δεν το πρόσεξε αρκετά πριν βγουν από το σπίτι και ίσως σκεφτούν «κρίμα το παιδάκι». Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, μπαμπάδες, γιατί, αλλά και σε ποιο βαθμό οι γυναίκες κρίνονται διαφορετικά από τους άνδρες, έτσι;

Η κριτική μετράει

Είναι πολύ εύκολο και απόλυτα αποδεκτό να πεις «δεν με νοιάζει τι λέει ο κόσμος», όταν είσαι 22 ετών, χωρίς παιδιά και άλλες υποχρεώσεις. Όταν, όμως, αποκτάς παιδιά τα πράγματα αλλάζουν. Σίγουρα, πρέπει να διδάσκουμε στα παιδιά μας να υποστηρίζουν τις επιλογές και τα θέλω τους, αλλά μέχρι να φτάσουν στην ηλικία να καταλαβαίνουν τι ακριβώς αυτό σημαίνει, ίσως έχουν πληγωθεί ανεπανόρθωτα. Μέχρι τότε, η μαμά είναι (ή νιώθει πως είναι) υπεύθυνη για ό,τι έχει να κάνει με την εικόνα και τη συμπεριφορά του παιδιού της στον «έξω κόσμο» και αν αυτή δεν είναι «καθώς πρέπει» αυτό μπορεί να την στρεσάρει τρομερά.

Το νοικοκυριό είναι σοβαρή υπόθεση

Όπως είπαμε και παραπάνω, οι γυναίκες κρίνονται διαφορετικά από τους άντρες και για εκείνες η κριτική μετράει. Οπότε η γυναίκα ξέρει, ότι αν κανονίσει ένα ραντεβού για παιχνίδι και το σπίτι της είναι άνω κάτω, οι επισκέπτες της θα το σχολιάσουν αρνητικά. Και όχι μόνο αυτό: Θα σχολιάσουν αρνητικά και την οικογένειά της εν γένει. «Δεν μπορεί μία μαμά που αφήνει το σπίτι της ακατάστατο να έχει μια συγκροτημένη οικογένεια», ίσως σκεφτούν. Η σύζυγός σας, λοιπόν, δεν θέλει ένα σπίτι καθαρό απλώς για τους άλλους, θέλει ένα σπίτι που θα φαίνεται, ότι μέσα του ζει μια ισορροπημένη και ήρεμη οικογένεια. Γι’ αυτό και νευριάζει κάθε φορά που εσείς δεν μαζεύετε τα παπούτσια σας ή τα παιδιά τα παιχνίδια τους.

Η γυναίκα σας θέλει να την ακούτε

Σκεφτείτε την τελευταία φορά που ετοιμαζόσασταν για μία έξοδο με την οικογένειά σας. Πόσο αγχωμένη και, τελικά, νευριασμένη ήταν η γυναίκα σας; Θυμηθείτε τους διαλόγους σας λίγο πριν φύγετε από το σπίτι:

Σύζυγος: Θα αργήσουμε πολύ!

Εσείς: Δεν έγινε και τίποτα αν αργήσουμε!

Σύζυγος: Μας περιμένουν και έχουμε να βάλουμε στο αυτοκίνητο τα παιδιά και τα πράγματά τους (καρότσια, ρούχα κλπ). Μετά έχουμε και να τα βγάλουμε. Μην ξεχνάς το πάρκινγκ!

Εσείς: Δεν υπάρχει θέμα με αυτό και τα καρότσια θα τα βάλω στο λεπτό στο αυτοκίνητο.

Σύζυγος: Με δουλεύεις; Τρεις ώρες ψάχναμε την περασμένη φορά. Πρέπει να φύγουμε ΤΩΡΑ!

Εσείς: Καλά, μπορείς να ηρεμήσεις;

Η συζήτηση λίγο πολύ γνωστή και η κατάληξή της το ίδιο. Νεύρα, φωνές και άγχος. Αντί να υποτιμάτε τα δυσάρεστα συναισθήματα της γυναίκας σας, δοκιμάστε την επόμενη φορά να την ακούσετε. Αντί να της επισημάνετε το πόσο αγχωμένη είναι, δείξτε, ότι την καταλαβαίνετε, δώστε της μία λύση και θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.

Οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο

Έρευνες έχουν αποδείξει, ότι οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άντρες, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με την καθημερινότητά τους. Οι γυναίκες είναι εκείνες που θα ξυπνήσουν νωρίς για να ετοιμάσουν τα παιδιά και θα κοιμηθούν πιο αργά από όλους, έτσι ώστε όλα να είναι στην εντέλεια για την επόμενη μέρα. Η έλλειψη ύπνου, όμως, οδηγεί σε ευερέθιστες προσωπικότητες και πολλά νεύρα. Οπότε, αν θέλετε μια σύζυγο με λιγότερα νεύρα, αφήστε την να κοιμηθεί!

Πηγή: huffigtonpost.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα