Αυτά είναι τα 10 χαρακτηριστικά ενός gentleman

Ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου συνήθως κρίνεται από τη συμπεριφορά του, τις απόψεις του και από τις μικρές καθημερινές του κινήσεις, οι οποίες δεν πρέπει ποτέ να θεωρούνται δεδομένες.

Για έναν άνδρα έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος ζωής του, η αξιοπιστία του και ο τρόπος που αντιμετωπίζει τους συνανθρώπους του, είτε αυτοί είναι ανώτεροί του, είτε όχι. Έτσι, ένας σωστός gentleman πρέπει:

Να κρατά το λόγο του

Ένα από τα πολυτιμότερα χαρακτηριστικά ενός gentleman είναι η αξιοπιστία του. Έτσι δεν θα πρέπει να δίνεις υποσχέσεις που δεν μπορείς να τηρήσεις.

Να σέβεται τους γύρω του

Ο σεβασμός είναι το Α και το Ω για να χτιστούν γερά θεμέλια σε μια ανθρώπινη σχέση. Να σέβεσαι πάντα τους γύρω σου, ακόμα και αν βρίσκονται σε χαμηλότερη (ηλικιακά ή ιεραρχικά) θέση από σένα. Ποτέ δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή, γι’ αυτό μην απαντάς με κακία ή απαξίωση στην καλοσύνη.

Να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες με ψυχραιμία

Οι άνδρες φημιζόμαστε για την ψυχραιμία που επιδεικνύουμε μπροστά στις δυσκολίες, αντίθετα με τις γυναίκες που λόγω μεγαλύτερης ευαισθησίας, πελαγώνουν. Να είσαι αισιόδοξος και να παλεύεις για το καλύτερο.

Να λέει “ευχαριστώ” και “παρακαλώ”

Πάντα να λες “ευχαριστώ” στους ανθρώπους που σε βοηθούν και “παρακαλώ” όταν προσφέρεις εσύ τη βοήθειά σου. Είναι από τις μεγαλύτερες ενδείξεις ότι έχεις καλή ανατροφή.

Να χαμογελάει συχνά

Δεν μπορείς να έχεις πάντοτε καλή διάθεση, μπορείς όμως να χαμογελάς μπροστά σε ένα πρόβλημα και θα δεις πόσο πιο εύκολα θα επιλυθεί.

Να είναι τυπικός

Προσπάθησε να είσαι πάντα στην ώρα σου, ή να ενημερώνεις έγκαιρα όταν πρόκειται να αργήσεις.

Να προσέχει την προσωπική του υγιεινή

Η καθαριότητα και η προσεγμένη εμφάνιση δείχνουν ότι σέβεσαι τον εαυτό σου, αλλά και τους γύρω σου.

Να είναι καλός ακροατής

Δώσε προσοχή σε αυτά που σου λένε οι γονείς σου, η σύντροφος σου, οι φίλοι σου ή οποιοσδήποτε άλλος και δείξε τους ότι ενδιαφέρεσαι για αυτά που λένε. Αν μάλιστα το θεωρείς απαραίτητο, δώσε τους μια καλή συμβουλή.

Να δίνει απλόχερα την βοήθεια του

Δεν είναι ανάγκη να χρωστάς χάρη σε κάποιον για να τον βοηθήσεις. Πρέπει να προσφέρεις τη βοήθεια σου σε ένα συνάνθρωπο σου που έχει ανάγκη.

Να είναι οργανωτικός

Ο σωστός προγραμματισμός είναι το παν για να μπορέσεις να πετύχεις στη ζωή σου. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να είσαι ελαστικός και ότι δεν πρέπει να αφήνεις περιθώρια για αλλαγές, όμως ένας άνθρωπος που προχωρά χωρίς κάποιο σχέδιο, εύκολα αποσπάται και δυσκολεύεται να φτάσει στο στόχο του.

 

Πηγή: perpetual

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα