Σε αυτά τα νησιά χωρίζουν τα ζευγάρια που πάνε διακοπές - Μύθος ή αλήθεια

Σε αυτά τα νησιά χωρίζουν τα ζευγάρια που πάνε διακοπές - Μύθος ή αλήθεια

Το καλοκαίρι έφτασε και σε βρήκε ζευγαρωμένο. Διακοπές για δύο και ήδη σκέφτεσαι σοκάκια, παραλίες και ηλιοβασιλέματα αγκαλιά με το άλλο σου μισό.

Σαντορίνη, Μήλος, Φολέγανδρος, Κύθηρα, Ρόδος, Αμοργός και άλλα μικρά «ζευγαρονήσια» αποτελούν σταθερές αξίες για τις κοινές σας διακοπές. Όμορφα μέρη, ειδυλλιακή ατμόσφαιρα και ηρεμία. Ποιος άλλωστε μπορεί να αμφισβητήσει τον ρομαντισμό, που αποπνέει η Σαντορίνη, τις παραλίες της Μήλου ή την ομορφιά της Χώρας της Φολέγανδρου; Που θα δεις καλύτερο ηλιοβασίλεμα και που θα ζήσεις τις καλύτερες «ήρεμες» διακοπές σου;

Κάποιοι θα βρεθούν να πουν για κανένα λόγο εκεί! Σύμφωνα με αυτούς, απαγορεύονται δια ροπάλου οι διακοπές ζευγαριών στα προαναφερθέντα νησιά. Πήγες εκεί διακοπές ζευγαρομένος; Γυρνάς μονάχος ή στη καλύτερη χωρίζεις μετά την επιστροφή, σύμφωνα με μια θεωρία που έχει καταντήσει πιο γραφική και από την ίδια την Καλντέρα «όποιος πάει Σαντορίνη, Μήλο, παντρεύεται ή χωρίζει».

Ο ίδιος μύθος ακολουθεί και τα υπόλοιπα νησιά που επιλέγουν τα ζευγάρια. Το χειρότερο; Ότι ακόμα πολλοί το πιστεύουν και δε ταξιδεύουν σε αυτά τα όμορφα μέρη.

Η αλήθεια βρίσκεται στους αριθμούς, όπως πάντα. Το 80% τουλάχιστον του τουρισμού τους είναι ζευγάρια, ζευγάρια από όλο τον κόσμο. Στατιστικά ένας στους δύο γάμους διαλύεται. 

Η εξήγηση είναι πολύ απλή. Η λύση στα προβλήματα μιας ερωτικής σχέσης δεν είναι οι ειδυλλιακές διακοπές. Εάν δεν περνάς καλά και πας με το έτερον ήμισυ σε ένα νησί περνώντας περισσόρο χρόνο από ποτέ με το άλλο σου μισο, δεν είναι και πολλή καλή ιδέα. Με τόση μοναξιά και ηρεμία, τα προβλήματα θα βγουν στην επιφάνεια αργά ή γρήγορα. Ο περισσότερος κοινός χρόνος θα γίνει βάσανο για εσένα και οι ρομαντικές σου διακοπές θα γίνουν ταφόπλακα στη σχέση ή τον γάμο σας.

Υπάρχουν όμως πάντα τα ζευγάρια που ζουν ένα μεγάλο έρωτα, που έχουν περάσει τις δοκιμασίες τους και διαλέγουν επίσης αυτά τα νησιά για να περάσουν ένα ακόμα «καυτό» καλοκαίρι.

Αν είχαμε ένα φίλο μελετητή στατιστικών ερευνών θα μας έλεγε πως είναι απλά μαθηματικά (καθόλου περίεργο για αυτόν). Όταν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, που επισκέπτεται αυτά τα νησιά, είναι ζευγάρια, η λογική λέει πως ή θα παντρευτούν ή θα χωρίσουν, τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν; Εάν είστε καλά μαζί, θα έρθει και ο γάμος με την πάροδο του χρόνου, εάν πάλι δεν είστε, απλά το νησί θα βοηθήσει να το καταλάβετε πιο γρήγορα….

Κοινώς, διάλεξε τον προορισμό των διακοπών σου με βάση τις ανάγκες σου και το γούστο σου και όχι με τις «κατάρες», που συνοδεύουν για χρόνια οι πιο ειδυλλιακοί προορισμοί.

 

parapona-rodou

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα