Aλλάζει ο γάμος τους άντρες προς το καλύτερο;

Aλλάζει ο γάμος τους άντρες προς το καλύτερο;

Σύμφωνα με νέα έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Archives of General Psychiatry», ο γάμος κάνει τους άντρες περισσότερο κοινωνικούς και εξωστρεφείς.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή οι άντρες που παντρεύονται έως την ηλικία των 30 είναι πιο κοινωνικοί από εκείνους που παντρεύονται μεγαλύτεροι. Αλλά και οι λιγότερο κοινωνικοί που παντρεύονται μεγαλύτεροι γίνονται πιο κοινωνικοί και εξωστρεφείς όταν παντρευτούν.

Είναι η πρώτη φορά που επιστήμονες μελετούν τις συνέπειες του γάμου στην κοινωνική ζωή, αξιοποιώντας δείγματα γενετικού υλικού από διδύμους.

Η μελέτη διήρκεσε 12 χρόνια και οι επιστήμονες εξέτασαν δεδομένα από 289 ζεύγη διδύμων ανδρών σε διάφορες χρονικές στιγμές της ζωής τους, όταν για παράδειγμα βρίσκονταν στις ηλικίες των 17, των 20, των 24 και των 29 ετών.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες με χαμηλότερα επίπεδα αντικοινωνικής συμπεριφοράς στις ηλικίες των 17 και 20 ετών ήταν πιθανότερο να έχουν παντρευτεί μέχρι τα 29 τους.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο γάμος επιδρά σε μεγάλο βαθμό έμμεσα, καθώς αυξάνει την ικανότητα δημιουργίας δεσμών με άλλους ανθρώπους ή μειώνει το χρόνο που ένας άνδρας μπορεί πια να περάσει με τους παλιούς φίλους του.

Μάλιστα, επισημαίνουν πως όσο πιο πετυχημένος είναι ένας γάμος, τόσο μεγαλύτερη είναι και η επίδραση στη βελτίωση της συμπεριφοράς ενός άνδρα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι παντρεμένοι συνειδητοποιούν ότι «έχουν πλέον περισσότερα να χάσουν», αν συνεχίσουν την παλιά αντικοινωνική συμπεριφορά τους.

imommy

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα