Πως το Survivor γέμισε τις ελληνικές κρεβατοκάμαρες;

έκα λόγοι που το Survivor κατάφερε και αύξησε τις σεξουαλικές επαφές στην Ελλάδα. Εσύ τελικά... απογειώθηκες;

Θα περίμενε κανείς πως ένα τηλεπαιχνίδι θα ήταν σε θέση να αυξήσει τη διάθεσή μας για περισσότερο σεξ; Ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Όχι θα ήταν η πιο λογική απάντηση, αλλά όπως έλεγε και ο Σάκης (ο Τανιμανίδης ντε) το Survivor είναι το παιχνίδι των ανατροπών...

Μια έρευνα που πραγματοποίησε το Ανδρολογικό Ινστιτούτο κατά το τελευταίο τρίμηνο σε δείγμα 1000 ανδρών, ηλικίας από 20 έως 60 ετών, ανέτρεψε τα δεδομένα, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι οκτώ στους δέκα που έβλεπαν το Survivor διπλασίασαν τις σεξουαλικές τους επαφές με την σύντροφό τους.

Παράλληλα, όσοι δεν έβλεπαν καθόλου το παιχνίδι παρέμειναν στάσιμοι. Η συχνότητα των επαφών τους ήταν σταθερή, όπως ανέφερε ο Κ.Κωσταντινίδης, ουρολόγος – ανδρολόγος, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.
Η εξήγηση

Σύμφωνα με τον κ. Κωσταντινίδη: «Ενώ θα περίμενε κανείς η καθήλωση στην οθόνη να μειώνει το σεξουαλικό ενδιαφέρον των ανδρών, στην έρευνά μας φάνηκε το αντίθετο. Η αγχολυτική ιδιότητα του παιχνιδιού, η αγωνία για τον νικητή, το κλισέ ότι οι άνδρες είναι οι κυνηγοί και οι γυναίκες τα θηράματα, η απουσία βαθύτερων σκέψεων, όλα αυτά σε συνδυασμό με το ότι στο παιχνίδι το σεξ ήταν ο μέγας απών και άνδρες και γυναίκες αγωνίζονταν για ένα πιάτο φαγητό, ξεχνώντας τη σεξουαλική τους ταυτότητα σε ένα παραδεισένιο σκηνικό, ξυπνούσαν πρωτόγονα ένστικτα, που συνήθως κοιμούνται όταν βλέπεις στις ειδήσεις νέα μέτρα και λιτότητα…».

Η παρακολούθηση του Survivor σε συνδυασμό με την αγωνία που πρόσφεραν τα αγωνίσματα, πυροδότησαν τις ορμόνες της επιθυμίας. Η επίδραση του φυσικού σκηνικού ενός εξωτικού νησιού και η ζωή εκεί έμοιαζαν στον τηλεθεατή σαν ένα παιχνίδι στο οποίο συμμετείχε κι αυτός. Για λίγες ώρες ο κόσμος ξεχνούσε τα προβλήματα της καθημερινότητας, κάτι που έκανε την ρουτίνα να μένει στην άκρη. Αυτό τουλάχιστον εκτιμά ο επικεφαλής της έρευνας που παρέθεσε και τους δέκα λόγους τους οποίους απογειώθηκαν σεξουαλικά όσοι έβλεπαν το Survivor.
Οι λόγοι

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα