Τα καλύτερα μέρη για πρόταση γάμου

Ένα ζευγάρι φεύγει για διακοπές στη Ρώμη ή στο Παρίσι. Εκείνος κουβαλάει μαζί του το διαμαντένιο δαχτυλίδι. Και εκεί που πάει να το βγάλει από την τσέπη στα σκαλοπάτια της Πιάτσα ντι Σπάνια ή στον Πύργο του Άιφελ, βλέπει άλλους τρεις τύπους να κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα, την ίδια ακριβώς στιγμή.

Για να μη συμβεί και σε σας κάτι τέτοιο, η Άμπι Κόζολτσικ, συγγραφέας της νέας έκδοσης του National Geographic «The World's Most Romantic Destinations», επιλέγει τοποθεσίες για πρόταση γάμου, από τις 50 που περιλαμβάνονται στο βιβλίο της.

Κάτω από το βόρειο σέλας στη Λαπωνία

Αν μείνετε στο περίφημο Ice Hotel – αυτό που είναι φτιαγμένο εξ' ολοκλήρου από πάγο – μπορείτε να κλείσετε οδηγό που θα σας βάλει σε έλκηθρο με ταράνδους και θα σας πάει σε ένα μαγευτικό εθνικό πάρκο, όπου θα σας περιμένει ένα ιγκλού και μια ζεστή φωτιά. Εκεί θα πίνετε σαμπάνια φορώντας δέρματα ταράνδων μέχρι να φανεί το βόρειο σέλας. Εκείνη θα είναι και η δική σας στιγμή.

Δείπνο πάνω σε μια λωρίδα άμμου στις Φιλιππίνες

Τo αρχιπέλαγος του Παλαουάν στις Φιλιππίνες – που αποτελείται από σχεδόν 2.000 νησιά – διαθέτει μερικές από τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο. Η Κόζολτσικ προτείνει να μείνετε στο resort Lagen Island, όπου μπορείτε να κανονίσετε να σας μεταφέρουν με βάρκα σε μία λωρίδα άμμου στη μέση της θάλασσας, όπου θα σας περιμένει ένα στρωμένο τραπέζι για ρομαντικό δείπνο υπό το φως των κεριών. Αλλά και υπό το φως της ημέρας η πρόταση γάμου στο σημείο αυτό είναι εξίσου εντυπωσιακή.

Σε ένα αββαείο Βενεδικτίνων στην ιταλική ριβιέρα

Το υπέροχο Hotel Splendido στο Πορτοφίνο διαθέτει το δικό του γιοτ, που μπορεί να σας μεταφέρει στην μικρή βοτσαλωτή παραλία μπροστά από το San Fruttuoso (φωτογραφία) – ένα απίθανο, απομονωμένο αββαείο Βενεδικτίνων. Μπορείτε να κάνετε την πρόταση με το ηλιοβασίλεμα, κατά τη διάρκεια ενός δείπνου πέντε πιάτων.

Στο Ντουμπρόβνικ, σε περιβάλλον «Game of Thrones»

Μπορεί στο «Game of Thrones» οι γάμοι να μην έχουν πάντα ευτυχή κατάληξη, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να σας ανησυχεί. Το Ντουμπρόβνικ, όπου γίνονται πολλά από τα γυρίσματα της σειράς, αφήνει με ανοιχτό το στόμα ακόμη κι εκείνους που δεν έχουν δει κανένα επεισόδιό της. Μπορείτε να μείνετε στο αγαπημένο στέκι του καστ της σειράς, τη Villa Orsula και, αν είναι γεμάτη, στο Hotel Excelsior που ανακαινίζεται και θα ανοίξει σύντομα τις πόρτες του.

Με πανσέληνο στο Ταζ Μαχάλ

Η καλύτερη ώρα για να επισκεφθεί κανείς το Ταζ Μαχάλ (φωτογραφία) στην Άγκρα της Ινδίας θεωρείται η ανατολή του ηλίου. Αν όμως καταφέρετε να κλείσετε μία από τις ελάχιστες διαθέσιμες νυχτερινές επισκέψεις στο μνημείο με πανσέληνο, αυτό το μαυσωλείο που κρύβει μια διαχρονική ιστορία αγάπης μεταμορφώνεται σε κάτι σχεδόν εξωπραγματικό. Αν δεν τα καταφέρετε, η διαμονή στο Oberoi Amarvillas θα σας εξασφαλίσει δείπνο σε μπαλκόνι με μοναδική θέα στο Ταζ Μαχάλ.

 

 

 

insider

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα