Απίστευτο θέαμα: Αγριογούρουνα έκαναν βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Απίστευτο θέαμα: Αγριογούρουνα έκαναν βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σάστισαν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης με το πρωτοφανές θέαμα που αντίκρυσαν. Περίπου 15 αγριογούρουνα βρέθηκαν μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή του Ρετζικίου. Φυσικά οι διερχόμενοι οδηγοί ακινητοποίησαν τα οχήματά τους προκειμένου τα αγριογούρουνα να διασχίσουν τον δρόμο, χωρίς να προκληθεί ατύχημα, ενώ οι περαστικοί δεν έχασαν την ευκαιρία για φωτογραφίες και βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Το Ρετζίκι είναι περιοχή στα προάστια της Θεσσαλονίκης και δημοτική ενότητα του Δήμου Νεαπόλεως - Συκεών και απέχει από το κέντρο της Θεσσαλονίκης μόλις 6 χλμ.

Εκεί λοιπόν μια... παρέα αγριογούρουνων... έκοβε βόλτες ακόμα και τις απογευματινές ώρες, που αρκετοί από τους κατοίκους είτε μόνοι τους, είτε μαζί με τα παιδιά τους, κάνουν αμέριμνοι τον περίπατό τους. Όπως είναι λογικό η παρουσία των αγριογούρουνων έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους, αφού δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν απέναντι σε ένα κοπάδι.

Ο δρόμος από τον οποίο μπήκαν τα αγριογούρουνα, είναι η διασταύρωση του δρόμου της Θέρμης, εκεί όπου βρίσκεται η είσοδος για τη Σχολή Καλών Τεχνών. Από εκεί κατηφόρισαν προς τον οικισμό ψάχνοντας προφανώς για τροφή.

Είναι σαν βομβαρδισμένο τοπίο όταν φεύγουν, τονίζουν κάτοικοι του οικισμού που αναγκάζονται συνεχώς να σκάψουν ξανά το χώρο που έγινε η επιδρομή και να τον αποκαταστήσουν, αν και όπως σημειώνουν αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα.

Υπάρχει φόβος όταν βλέπεις ένα κοπάδι να τρέχει. Δεν ξέρεις πώς να τα αντιμετωπίσεις. Κάθεσαι απλώς στην άκρη και τα κοιτάς. Τις περισσότερες φορές πάντως οι επιδρομές των αγριογούρουνων στον οικισμό γίνονται τις βραδινές ώρες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι άνθρωποι του οικισμού έχουν έρθει σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς για το θέμα.
 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα