Καλλονή της Δραπετσώνας: Το ανατριχιαστικό βράδυ ένος αξιωματικού πριν από 20 χρόνια

Mέσα από τη στήλη «Ανεξήγητα & μυστήρια» θα τρυπώνουμε σε ιστορίες και περιστατικά που ξεπηδούν από τη σφαίρα του ανεξήγητου, προκαλώντας ανατριχίλα και εγείροντας ανάμεικτα συναισθήματα.

Πριν από λίγες ημέρες, λοιπόν, αργά το βράδυ, περπατούσα έξω από το νεκροταφείο της Ανάστασης στη Δραπετσώνα. Εκεί, παρατηρώντας τον χώρο, έφερα ασυναίσθητα στο μυαλό μου όσα βίωσε πριν από περίπου 20 χρόνια ο αξιωματικός Γ.Κ. Ήταν μήνας Δεκέμβριος και ο Γ.Κ., έχοντας ολιγοήμερη άδεια, πήγαινε προς το σπίτι του στη Δραπετσώνα από τη μονάδα της περιφέρειας όπου υπηρετούσε. Όταν, λοιπόν, έφτασε στο σπίτι του, κουρασμένος από το ταξίδι, ξάπλωσε να κοιμηθεί, όταν ξαφνικά άκουσε έναν χτύπο στο παράθυρο. Αλαφιασμένος, πετάχτηκε από το κρεβάτι και ανακουφίστηκε όταν αντίκρισε έναν φίλο του, ο οποίος, αφού τον καλωσόρισε, του πρότεινε να πάνε μαζί σε μια γιορτή.

Η… γνωριμία
Παρόλο που ήταν πολύ κουρασμένος, χάρηκε πολύ, μια και θα είχε τη δυνατότητα να δει κόσμο και να χαλαρώσει λιγάκι μακριά από τις ευθύνες της στρατιωτικής ζωής.

Έτσι κι έγινε. Αφού είδε φίλους και γνωστούς και διασκέδασε για κάμποση ώρα, αποφάσισε να φύγει για το πατρικό του, επειδή και η κούραση από το ταξίδι τον είχε καταβάλει. Στον γυρισμό, καθώς περπατούσε, συνάντησε μια μελαχρινή κοπέλα, πολύ ψηλή και αδύνατη, η οποία του ζήτησε ένα τσιγάρο. Άρχισαν να μιλάνε, παρόλο που ο αξιωματικός ήταν πολύ κουρασμένος. Η κοπέλα τού άρεσε και απολάμβανε το φλερτ. Χωρίς να το καταλάβουν με την κουβέντα, η ώρα πέρασε και άρχισε να χαράζει, με την κοπέλα να αρχίζει να κρυώνει και να έχει άγχος, κάτι που έκανε εντύπωση στον Γ.Κ.

Βλέπετε, ο αξιωματικός είχε παρατηρήσει πως, παρόλο που ήταν Δεκέμβριος, η κοπέλα ήταν πολύ ελαφρά ντυμένη, αφού φορούσε μόνο μια άσπρη τουαλέτα, αλλά από την αρχή της κουβέντας μέχρι που άρχισε να χαράζει δεν είχε παραπονεθεί ότι κρυώνει. Όταν ζήτησε το παλτό του για να ζεσταθεί, λέγοντάς του να της το δανείσει και να του το επέστρεφε στην επόμενη συνάντησή τους, εκείνος δεν αρνήθηκε. Καθώς περπατούσαν, έφτασαν έξω από το κοιμητήριο της Ανάστασης, με την κοπέλα να του λέει πως μένει δίπλα από το νεκροταφείο και πως επειδή ο πατέρας της ήταν ιδιότροπος, δεν θα ήθελε να τη δει μαζί του. Έτσι, χώρισαν οι δρόμοι τους και έδωσαν ραντεβού για το επόμενο βράδυ.

Την επόμενη ημέρα ο Γ.Κ. πήγε στο μεταμεσονύχτιο ραντεβού, στη διεύθυνση και στον αριθμό του σπιτιού όπου έμενε η κοπέλα και την περίμενε απέξω. Η ώρα περνούσε και εκείνη δεν είχε δώσει σημεία ζωής, όταν ξάφνου άνοιξε την πόρτα μια γυναίκα και τον ρώτησε τι ήθελε. Όταν εκείνος απάντησε πως περίμενε την…(ανέφερε το όνομά της), η γυναίκα άρχισε να κλαίει λέγοντας πως είναι η μητέρα της και πως η κόρη της έχει πεθάνει εδώ και μήνες.

Μεγάλη ταραχή
Ο Γ.Κ. έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του. Έκατσε και συζήτησε για αρκετή ώρα με την ηλικιωμένη γυναίκα και η ταραχή του έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν άκουσε να του λέει πως κατά καιρούς, από όταν πέθανε η κόρη της, έρχονταν πολλοί άνθρωποι και τη ζητούσαν, οι οποίοι έλεγαν πως είχαν συναντηθεί μαζί της το προηγούμενο βράδυ. Σχεδόν τρεκλίζοντας, ο Γ.Κ. πήγε σπίτι του και έμεινε άυπνος κρατώντας έναν σταυρό στα χέρια του.

Το επόμενο πρωί, με το φως του ήλιου, ο αξιωματικός πήγε στο κοιμητήριο της Ανάστασης και ζήτησε από μια καντηλανάφτισσα να του δείξει πού βρίσκεται ο τάφος της.
Η γυναίκα τον κοίταξε περίεργα πολύ και του έδειξε ένα απόμερο μνήμα, σχεδόν στην άκρη της μάντρας του κοιμητηρίου.

Πήγε με μεγάλη αγωνία και είδε όντως τη φωτογραφία της κοπέλας με την οποία μίλαγε όλο το βράδυ και το παλτό του σκισμένο σε πολλά σημεία πάνω στον μνήμα. Αυτό που είχε δώσει στην «καλλονή της Δραπετσώνας»…

.espressonews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα