Τα μέλη οικογένειας που δεν έχει κανένας τους δαχτυλικά αποτυπώματα

Τα μέλη οικογένειας που δεν έχει κανένας τους δαχτυλικά αποτυπώματα

Το δάκτυλο του κάθε ανθρώπου έχει μοναδικό ανάγλυφο σχήμα στην επιφάνεια του που βρίσκεται αντίθετα από το νύχι και καθώς χρησιμοποιείται για να πιάνει πράγματα αφήνει μοναδικά λιπαρά σημάδια (αποτυπώματα) στα αντικείμενα τα οποία χειρίζεται.

Τα δακτυλικά αποτυπώματα είναι τόσο μοναδικά που χρησιμοποιούνται ως αποδεικτικά στοιχεία από την εγκληματολογία.

Τα δακτυλικά αποτυπώματα του καθενός λαμβάνονται για όλους τους ενήλικους ανθρώπους από τις αστυνομικές αρχές κάθε χώρας. Το κάθε δάκτυλο βαπτίζεται επιφανειακά σε σκούρο μελάνι και μετά αφήνεται το αποτύπωμά του σε χαρτί.

Και όμως η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά αφού υπάρχει μια οικογένεια στο Μπαγκλαντές τα μέλη της οποίας δεν έχει κανένας τους δαχτυλικό αποτύπωμα. Και μάλιστα αυτό συμβαίνει για τρεις γενιές. Τα μέλη της οικογένειας αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα, δεν μπορούν να βγάλουν ταυτότητα, δεν μπορούν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο δεν μπορούν να βγάλουν διαβατήριο και δίπλωμα αυτοκινήτου και δεν μπορούν να ξεκλειδώσουν το κινητό τους το οποίο απαιτεί δαχτυλικό αποτυπωμα.

Πρόκειται για μια σπάνια γενετική μετάλλαξη η οποία ονομάζεται Adermatoglyphia. Η Adermatoglyphia είναι μια πάθηση που χαρακτηρίζεται από την έλλειψη κορυφογραμμών στο δέρμα των δακτύλων, των ποδιών, των παλάμων του χεριού και των πέλματος των ποδιών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα