Από καναπέδες μέχρι χριστουγεννιάτικα δέντρα πετούν στους κάδους οι Θεσσαλονικείς

Από καναπέδες μέχρι χριστουγεννιάτικα δέντρα πετούν στους κάδους οι Θεσσαλονικείς

Καναπέδες, είδη υγιεινής, πόρτες, μπετά αλλά και …χριστουγεννιάτικα δέντρα, τα οποία ξεστολίστηκαν με μεγάλη καθυστέρηση, εναποθέτουν τις τελευταίες ημέρες δίπλα στους κάδους των απορριμμάτων οι Θεσσαλονικείς που «μένουν σπίτι», λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Από την αντιδημαρχία Καθαριότητας του κεντρικού δήμου παρατηρείται μια αύξηση των ογκωδών αντικειμένων στους δρόμους και στο πλαίσιο αυτό απευθύνεται έκκληση προς τους δημότες να αποφεύγουν να τα πετάνε, καθώς η υπηρεσία έχει επιφορτιστεί αυτό το διάστημα, πέραν της αποκομιδής των σκουπιδιών και των ανακυκλώσιμων υλικών, με το πλύσιμο και απολύμανση των δρόμων και των πλατειών.

Υπενθυμίζεται ότι κλειστή τις 31 Μαρτίου κλειστή παραμένει η παραλία Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

«Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού στην οποία βρισκόμαστε, οι δημότες μας ας σεβαστούν τις προτεραιότητες που έχει η πόλη και την επικινδυνότητα που υπάρχει», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης Νίκος Ζεϊμπέκης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, αύξηση στην εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων παρατηρήθηκε στην Ε' δημοτική κοινότητα και στο ιστορικό- εμπορικό κέντρο, ενώ ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και στην είσοδο της δυτικής πλευράς της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα σε οικόπεδο στην οδό 26ης Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα