Σπάνια ασθένεια έχει μετατρέψει ένα 10χρονο σε «παιδί - φίδι»

Σπάνια ασθένεια έχει μετατρέψει ένα 10χρονο σε «παιδί - φίδι»

Τον δικό του Γολγοθά βιώνει από νωρίς ένα 10χρονο παιδάκι, το οποίο δεν έχει μόνο να αντιμετωπίσει την σπάνια δερματική πάθηση του, αλλά και τον τρόμο και την καχυποψία του κόσμου στο πέρασμα του.

Ο μικρός Ινδός με το όνομα Τζαγκανάθ, πάσχει από φυλλοειδή ιχθύωση, μια ανίατη ασθένεια κατά την οποία το δέρμα δεν αποβάλλει τα νεκρά του κύτταρα.

Το δέρμα του κάνει φολίδες σαν να είναι δέρμα φιδιού και πρέπει κάθε στιγμή να το ενυδατώνει. Πρέπει να κολυμπάει στο ποτάμι της περιοχής κάθε ώρα, ενώ οι γονείς του προσπαθούν να τον ανακουφίσουν και του βάζουν κρέμες στο σκασμένο δέρμα του. Το δέρμα του έχει πάρει ένα σκούρο καφέ χρώμα ενώ το ασπράδι των ματιών του έχει γίνει σχεδόν κόκκινο.

Στο χωριό οι άνθρωποι τον φοβούνται και δεν τον πλησιάζουν ενώ του έχουν βγάλει το όνομα «παιδί - φίδι». Στο πέρασμα του μικρού όποιος τύχει να συναντηθεί μαζί του κάνει το σημάδι με τα δάχτυλα του για να διώξει το κακό.   

Το κόστος για την θεραπεία είναι δυσβάσταχτο για τον πατέρα ο οποίος εργάζεται σε ορυζώνες.

Η συγκεκριμένη ασθένεια χτυπάει έναν στους 200.000 ανθρώπους και έχει 20 διαφορετικούς τύπους (η ιχθύωση) που συναντάται

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα