Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο - Πέθανε η ηθοποιός Πόπη Κόντου

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 94 ετών άφησε η ηθοποιός Πόπη Κόντου. Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«έφυγε σήμερα από τη ζωή η αγαπημένη μας συνάδελφος Πόπη Κόντου , παλιά πρωταγωνίστρια του Εθνικού, η πιο γλυκιά φωνή του ραδιοφώνου για δεκαετίες και η πιο σημαντική κ πολυγραφότατη μεταφράστρια έργων που παίζονταν σε όλες τις θεατρικές σκηνές...1500 έργα μετέφρασε μιλώντας 6 γλώσσες άπταιστα. Γλυκιά μου Πόπη θα μου λείψουν τα ταβερνάκια που πηγαίναμε κι έλεγες τόσες ιστορίες από τα πολύ παλιά..Το ΤΆΣΕΗ την τίμησε στο ημερολόγιο του 2019.Καλό ταξίδι... Η εξόδιος ακολουθία από το κοιμητήριο Νίκαιας την Τετάρτη στις 11 το πρωί», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

 

H Πόπη Κόντου gεννήθηκε το 1927 στην Αθήνα. Πολύπλευρο ταλέντο, με σπουδές θεατρικές κοντά στον Δ. Ροντήρη και τον Αιμ.Βεάκη, διεθνείς, στην “Ecole Dramatique” της Γαλλίας και το “Actor’s Studio” στη Ν. Υόρκη, αλλά και με σπουδές χορού. Εμφανίστηκε με τους θιάσους Πέλου & Αλέκας Κατσέλη, Δάφνης Σκούρα & Λυκ.Καλλέργη, με τη Βίλμα Κύρου, με τις Άννα & Μαρία Καλουτά κ.α. Σημαντική ήταν όμως η ραδιοφωνική της παρουσία, επί σειρά πολλών ετών. Εκτός από ηθοποιός, είχε την παρουσίαση, την μουσική επιμέλεια, πολλές φορές με δικά της κείμενα, εκλεκτών εκπομπών όπως “Η λεωφόρος της μελωδίας”, “Τα κλασσικά της ξένης λογοτεχνίας”, “Μουσική δίχως σύνορα”, “Για σας, κυρία μου”, “Εύθυμα στιγμιότυπα” κ.α. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια της Ελληνικής Ραδιοφωνίας το 1988, τιμήθηκε με μετάλλιο για την προσφορά της στο ραδιόφωνο. Στην τηλεόραση επίσης έπαιξε στο “Θέατρο της Δευτέρας” και είχε την διεύθυνση παραγωγής της σειράς “Λεμονοδάσος”. Ασχολήθηκε επίσης με την οργάνωση και παρουσίαση πολιτιστικών εκδηλώσεων, με μεταφράσεις λογοτεχνικών και θεατρικών έργων και με διαφημίσεις.

Φιλμογραφία: Το αγρίμι (1960) [Τζένη (μανεκέν)], Η Μπέττυ παντρεύεται (1961) [Ευδοκία], Μυρτιά (1961) Πρώτο καρδιοχτύπι (1963)

Με πληροφορίες από το culturenow.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα