Πέθανε ο διάσημος ηθοποιός Ντάνι Αϊέλο

Πέθανε ο διάσημος ηθοποιός Ντάνι Αϊέλο

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο Αμερικανός ηθοποιός Ντάνι Αϊέλο. , για τον ρόλο του ιδιοκτήτη πιτσαρίας στην ταινία του Σπάικ Λι «Κάνε το σωστό», το 1989. Ο θάνατος του ηθοποιού, σύμφωνα με  δημοσίευμα των New York Times, επιβεβαιώθηκε από την ατζέντισσα Τζένιφερ ντε Τσιάρα σε email. Δεν έγιναν γνωστές άλλες λεπτομέρεις. 

Ο βετεράνος ηθοποιός, που ήταν γεννημένος στη Νέα Υόρκη, ήταν 40 χρόνων όταν έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο και 16 χρόνια αργότερα ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου, με την ταινία «Κάνε το σωστό» του Σπάικ Λι. Είχε επίσης εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, στις ταινίες Moonstruck (1987), Κάποτε στην Αμερική (1984) και είχε συνεργαστεί με τον Γούντι Άλεν.

Ο Ντάνι Αϊέλο που ήταν το πέμπτο από τα έξι παιδιά της οικογένειας του, γεννήθηκε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Στα 16 του θα καταταχτεί στον αμερικάνικο στρατό για τρία χρόνια και στην συνέχεια επιστρέφει και πάλι στην Νέα Υόρκη κάνοντας διάφορες δουλειές προκειμένου να βγάλει τα προς το ζην και να μπορεί να βοηθήσει την οικογένεια του.

Η υποκριτική θα μπει στην ζωή του το 1973, με την συμμετοχή του στην ταινία «Bang the Drum Slowly» πλάι στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και ένα χρόνο αργότερα θα βρεθεί να υποδύεται τον μαφιόζο Τόνι Ροσάτο στο Νονό 2. Αν και πολύ μικρός ο ρόλος του, εντούτοις η ατάκα «Ο Μάικλ Κορλεόνε στέλνει τα χαιρετίσματα του» (Michael Corleone says hello), την ώρα που προσπαθεί να σκοτώσει τον Φρανκ Πεντάντζελι σε μπαρ του Μανχάταν, έχει μείνει από τις κλασσικότερες που ακούστηκαν στην ταινία.

Ο Ντάνι Αϊέλο θα συμμετέχει σε πολλές ταινίες με πιο σημαντικές τις, «Ο νόμος του Μπρονξ», με τον Πολ Νιούμαν το 1981, «Κάποτε στην Αμερική», με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο το 1984, «Το πορφυρό ρόδο του Καΐρου», με την Μία Φάροου το 1985 και «Κάτω από την λάμψη του φεγγαριού» με τον Νίκολας Κέιτζ και την Σερ το 1988, αλλά και «Ρούμπι» το 1992.

Παράλληλα με την υποκριτική ο Ντάνι Αϊέλο δείχνει μία έφεση και στο τραγούδι κάτι το οποίο θα φανεί σε διάφορες ταινίες όπως «Χάντσον Χοκ, το γεράκι»., ενώ δεν δίστασε να βγάλει διάφορους δίσκους όπως τα « I Just Wanted to Hear The Words» το 2004, «Live From Atlantic City» το 2008 και «My Christmas Song for You» το 2010. 

Συμμετείχε επίσης στο βίντεο κλιπ της Μαντόνα, «Papa Don’t Preach», το 1986.

Από το 1955 ήταν παντρεμένος με την Σάντι Κόεν, με την οποία είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Το 2010 ο μεγάλος του γιος Ντάνι, θα φύγει από την ζωή από καρκίνο στο πάγκρεας.

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα