Ron Leibman: Πέθανε από πνευμονία ο «πατέρας» της Άνιστον στα «Φιλαράκια»

Ο ηθοποιός Ρον Λίμπμαν (Ron Leibman) έφυγε από τη ζωή στα 82 από πνευμονία

Οβραβευμένος ηθοποιός Ρον Λίμπμαν (Ron Leibman), ο οποίος ερμήνευσε τον ρόλο του πατέρα της Τζένιφερ Άνιστον στην δημοφιλή σειρά «Τα Φιλαράκια» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Τα τραγικά νέα ανακοίνωσε η εταιρεία εκπροσώπησης του ηθοποιού Ron Leibman μέσα από την ιστοσελίδα «Wrap», αναφέροντας: «Εμείς όλοι από το Abrams Artists Agency, βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε τα θλιβερά νέα. Ένας ταλαντούχος ηθοποιός με καριέρα στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο έφυγε από τη ζωή. Οι σκέψεις όλων μας είναι στην οικογένειά του».

Με 60 χρόνια καριέρα στην τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο (Rhinestone /1984 και Norma Rae /1979) νοσηλευόταν εδώ και μερικές ημέρες με πνευμονία σε κλινική της Νέας Υόρκης, ωστόσο δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1937 και κέρδισε βραβείο Emmy το 1979 για τη σειρά «Kaz», την οποία δημιούργησε ο ίδιος, ενώ πήρε και βραβείο Tony για την πολυβραβευμένη παράσταση «Angels in America» του Tony Kushner. Από τους πολλούς ρόλους στους οποίους διακρίθηκε το κοινό τον θυμάται χαρακτηριστικά ως «Dr Leonard Green» - πατέρα της Ρέιτσελ - στα Φιλαράκια. Ανάμεσα στους ηθοποιούς που τον τιμούν είναι και η Σάλι Φιλντ (που κέρδισε Όσκαρ για την ταινία «Norma Rae») η οποία δήλωσε: «Ο Ρον Λίμπμαν βρίσκεται μέσα στις καλύτερες αναμνήσεις από την καριέρα μου. Ευχαριστώ Ρον, ήσουν ο πρωταθλητής μου».

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

We're sad to hear of the death of #RonLeibman (1937–2019). ⠀ ⠀ He starred in films like #TheSuperCops (1974) and #NormaRae (1979), won an Emmy for #Kaz (1978-79), played Rachel's dad on #Friends, and more in a 50+-year career.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη getTV (@gettv_official) στις6 Δεκ, 2019 στις 5:55 μμ PST

 

ethnos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα