Γαρδέλης: Η γυναίκα που σημάδεψε τη ζωή μου όταν ήμουν 22 ετών

Γαρδέλης: Η γυναίκα που σημάδεψε τη ζωή μου όταν ήμουν 22 ετών

 O Σταμάτης Γαρδέλης είναι ο μεγαλύτερος πρωταγωνιστής που έβγαλαν τα 80s και η χρυσή εποχή της βιντεοκασσέτας: Οι γυναίκες παραλληρούσαν όταν τον έβλεπαν και οι ρόλοι του ήταν πάντοτε αυτοί του κακού μεν, ωραίου δε παιδιού που ζούσε ένα έντονο love story συνήθως στη μία ρόδα με το κορίτσι που αγαπούσε.

Με τα “Τσακάλια” του Γιάννη Δαλιανίδη έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη σε ηλικία μόλις 21 ετών και δίνει στον όρο ζεν πρεμιέ μια άλλη διάσταση: πιο αλήτικη και ταυτόχρονα ευγενική.

Οπως αναφέρει το Cretapost, ακολουθούν οι ταινίες “Βασικά καλησπέρα σας”, “Ρόδα τσάντα και κοπάνα”, ¨Καμικάζι αγάπη μου”, “Όταν οι ρόδες χορεύουν”, “Έλα ν αγαπηθούμε ντάρλινγκ” και άλλες οι οποίες είναι τεράστιες εισπρακτικές επιτυχίες.

Κι ενώ τότε κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να δοθεί ολοκληρωτικά σε έναν έρωτα ο οποίος θα ήταν καταστροφικός, πολλά χρόνια μετά ο ίδιος εξομολογήθηκε πως «Τίναξα την καριέρα μου στον αέρα».

Και έτσι ξαφνικά, το 1982 ο έρωτας ήρθε με μοτοσικλέτα. Ο Σταμάτης Γαρδέλης ήταν 22 ετών και μεσουρανούσε. Γνώρισε λοιπόν μια γυναίκα την οποία ερωτεύτηκε και μίλησε για αυτήν στον σταθμό Alpha πάρα πολλά χρόνια αργότερα: «Έχω φύγει, έχω τινάξει την καριέρα μου στον αέρα για μια γυναίκα. Το ’82 – ’83, όταν είχα κάνει τις πρώτες ταινίες μου. Τη φήμη στα 20 σου δεν τη διαχειρίζεσαι.

Έφυγα με μία μηχανόβια. Κάναμε μία βόλτα -έναν κύκλο γύρω από το Θησείο, στο Αστεροσκοπείο- και μου λέει ‘τόση ήταν η βόλτα;’. ‘Τι, θες μεγαλύτερη;’, απάντησα. ‘Ναι’. Ε… και κόντρα στην κόντρα φτάσαμε στο Λος Άντζελες.

Για έξι μήνες. Τα πέταξα όλα, έφυγα. Με έψαχναν. Δεν με ένοιαζε τίποτα. Δεν είχα λεφτά.

Δούλευα στο Μπέβερλι Χιλς, είχα νοικιάσει ένα σπίτι, έφτιαχνα χάμπουργκερ και ζούσα αυτό το ‘αμερικάνικο όνειρο’ του μετανάστη στις μεγάλες λεωφόρους»,

Παρόλα αυτά όμως δεν θεωρεί πως η συγκεκριμένη γυναίκα κατέστρεψε τη ζωή του.

Σε μια άλλη συνέντευξή του σε εβδομαδιαίο περιοδικό είχε πει και πάλι για την ίδια: «Δεν αισθάνομαι κατεστραμμένος. Σίγουρα έχω φλερτάρει με την καταστροφή μου. Από άποψη αντοχής και δυνατότητα επιβίωσης». H σχέση αυτή δεν κράτησε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα