Συνελήφθη η Jane Fonda επειδή διαδήλωνε για την κλιματική αλλαγή

Η σταρ, ηλικίας 81 ετών, συλλαμβάνεται για δεύτερη φορά – η πρώτη ήταν το 1971 και αφορούσε σε διαδήλωση κατά του πολέμου του Βιετνάμ

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός συνελήφθη την Παρασκευή έξω από το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον στη διάρκεια διαδήλωσης για την κλιματική αλλαγή. Όπως φαίνεται στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στη σταρ η οποία περιστοιχίζονταν από θαυμαστές της τη στιγμή της σύλληψης.

Η 81 ετών Τζέιν Φόντα, κάτοχος δύο Όσκαρ και υποψήφια για άλλα πέντε, που εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Grace and Frankie», δήλωσε ότι σκοπεύει να συνεχίσει να διαδηλώνει κάθε Παρασκευή, διότι «πρέπει όλοι να αρχίσουμε να φερόμαστε σαν να καίγεται το σπίτι μας».

Για την ιστορία, η Τζέιν Φόντα έχει συλληφθεί ξανά το 1971, στο αεροδρόμιο του Κλίβελαντ, καθ’ οδόν για μια ακόμα διαδήλωση κατά του πολέμου του Βιετνάμ. Τότε η αστυνομία της απήγγειλε κατηγορίες για κατοχή ναρκωτικών χαπιών, τα οποία στη συνέχεια αποδείχθηκαν…. Βιταμίνες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα