Μέριλ Στριπ: Η παρενόχληση από τον Ντάστιν Χόφμαν, ο ερωτοχτυπημένος Τζακ Νίκολσον

Μέριλ Στριπ: Η παρενόχληση από τον Ντάστιν Χόφμαν, ο ερωτοχτυπημένος Τζακ Νίκολσον

Ήταν στα μέσα του 1970 όταν η Μέριλ Στριπ σπούδαζε στην υποκριτική σχολή του Γιέηλ όταν πήγε για ακρόαση σε παράσταση του Μπρόντγουεϊ την οποία σκηνοθετούσε ο Ντάστιν Χόφμαν.

Όπως γράφει η συγγραφέας Έριν Κάρλσον στο βιβλίο της για τη "βασίλισσα Μέριλ", το οποίο αναμένεται να εκδοθεί στις ΗΠΑ στις 24 Σεπτεμβρίου, ο Χόφμαν συστήθηκε στη νεαρή μετέπειτα συμπρωταγωνίστριά του, πέφτοντας πάνω της και χουφτώνοντας το στήθος της. Εκείνη όμως είχε τον τρόπο για να τον απωθήσει.

Στα 40 χρόνια καριέρας με 60 και περισσότερες κινηματογραφικές επιτυχίες, η σταρ που υπήρξε η σημαντικότερη ηθοποιός της σύγχρονης εποχής του Χόλιγουντ, έμαθε από τη μητέρα της να έχει "υπερφυσική αυτοπεποίθηση", να απωθεί όλα τα εμπόδια, να προχωρεί στον δρόμο προς την κορυφή αν και συχνά στρωμένος με αγκάθια, και κυρίως να ακολουθεί τη συμβουλή της: "μπορείς να κάνεις ό,τι επιθυμήσεις". Κι έτσι δεν σταμάτησε ποτέ ακολουθώντας την πορεία που χάραξε η ίδια με πείσμα, δουλειά και την έντονη προσωπικότητά της που την έκανε να ξεχωρίσει, αν και η ίδια περιγράφει ότι μεγάλωσε στο Νιου Τζέρσι ως ένα πολύ άσχημο κοριτσάκι με ενοχλητική επιδειξιομανία.

Η Στριπ σπούδασε στο Κολέγιο Βάσαρ και στη συνέχεια στο Γιέηλ και βίωσε τρομερή πίεση που την οδήγησαν σε ψυχοθεραπευτή και σε γιατρό για να θεραπεύσει το έλκος της. Η υποκριτική ήταν το κάλεσμα της Στριπ και θα το ακολουθούσε με κάθε κόστος.

Όπως γράφει η Κάρλσον, ήταν η αγενέστατη συμπεριφορά του Χόφμαν που προετοίμασε τη Στριπ για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο πλευρό του στην ταινία Κράμερ εναντίον Κράμερ που της απέφερε το πρώτο της χρυσό αγαλματίδιο.

Για χάρη του δικού του οράματος στη δραματική επίδραση της ταινίας, ο Χόφμαν τη χαστούκισε στο πρόσωπο, ωστόσο ποτέ ξανά δεν της ρίχτηκε και η κακή συμπεριφορά του έγινε στόχος του κινήματος #MeToo πρόσφατα. Ο ίδιος αυτήν τη συμπεριφορά δεν τη χαρακτηρίζει φλερτ, αλλά τρόπο για να χαλαρώσει.

Όταν συμπρωταγωνιστούσε με τον Τζέρεμι Άιρονς στην "Ερωμένη του Γάλλου υπολοχαγού" ο σταρ είχε πει ότι την ημέρα πυο γύριζαν την ερωτική τους σκηνή οι δυο τους είχαν σχέση. "Όταν έσβησαν οι κάμερες, η σχέση μας σταμάτησε", είχε πει ο ηθοποιός.

Η Μέριλ απολάμβανε να παίζει δύσκολους χαρακτήρες καθώς όπως έλεγε της αρέσουν γενικώς οι δύσκολοι άνθρωποι.

Όταν γύριζε την ταινία "Πέρα από την Αφρική" με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ" η Μέριλ είπε ότι ήταν τόσο γόης που η ίδια δεν μπόρεσε να αντισταθεί. "Είχα γοητευθεί. Ήταν καρδιοκατακτητής" εκμυστηρεύτηκε η σταρ που περιγράφει ότι ήταν ο συμπρωταγωνιστής που φιλούσε καλύτερα από όλους. Συνεχίζει λέγοντας ότι στα διαλείμματα της ταινίας οι δυο τους το πήγαιναν χαλαρά και περνούσαν χρόνο μαζί. Πόσο καλά δεν περιγράφει, αλλά οι φήμες τους ήθελαν να παντρεύονται.

Η συγγραφέας αναφέρεται και στον ερωτοχτυπημένο Τζακ Νίκολσον τον οποίο η Μέριλ απέρριψε, διώχνοντάς τον από το δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπως περιγράφει η Κάρλσον. Όπως σημειώνεται, ο Νίκολσον άρχισε να την ερωτεύεται όταν συμπρωταγωνιστούσαν σε ταινία το 1976. Της πρότεινε να ξεπεράσουν τα όρια μαζί. Αλλά δεν ήταν ο μόνος που την ερωτεύτηκε. Σύμφωνα με τη συγγραφέα και ο Μάικ Νίκολς την ερωτεύτηκε αλλά ο Νίκολσον ήταν πιο διαχυτικός. Μάλιστα, η Στριπ τον πέταξε έξω από το δωμάτιό της και υποσχέθηκε να μην ξανακάνει ταινία μαζί του.

 

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα