Eurovision 2019: Madonna και Ισλανδία έπιασαν στον ύπνο τους Ισραηλινούς

Eurovision 2019: Madonna και Ισλανδία έπιασαν στον ύπνο τους Ισραηλινούς

Οι χορευτές της Μαντόνα φεύγουν αγκαλιασμένοι από τη σκηνή. Η μια με τη σημαία της Παλαιστίνης στην πλάτη και ο άλλος με τη σημαία του Ισραήλ

Και η Μαντόνα και η Ισλανδία έπιασαν κυριολεκτικά στον ύπνο τους διοργανωτές όταν μπροστά σε χιλιάδες κόσμου αλλά και εκατομμύρια τηλεθεατών ύψωσαν παλαιστινιακές σημαίες.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

The Storm isn’t in the air..............it’s inside of us. #likeaprayer #darkballet #madamex @meganguwre @jpgaultierofficial

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madonna (@madonna) στις19 Μάι, 2019 στις 4:43 πμ PDT

Οργή για τη Μαντόνα που... ξεγέλασε τους διοργανωτές όταν χορευτής της έφυγε από τη σκηνή με την σημαία της Παλαιστίνης στην πλάτη του -Με κυρώσεις απειλεί η EBU την Ισλανδία – Βίντεο με τη στιγμή που η ασφάλεια τους παίρνει τις σημαίες
Όταν πριν από ένα χρόνο η Νέτα Μπαρζιλάι με το τραγούδι «Toy» από το Ισραήλ κέρδιζε τον 63ο διαγωνισμό της Eurovision πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν πώς θα μπορέσει η χώρα της να διοργανώσει τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Η εκκεντρική τραγουδίστρια -την οποία ο πρωθυπουργός της χώρας Μπένζαμιν Νετανιάχου μετά τη νίκη της αποκάλεσε... αγελάδα και χόρεψε μαζί της στους ρυθμούς «Iam not your toy» καλούσε τις χώρες να εμφανιστούν στην Ιερουσαλήμ δίνοντας πολιτικό χαρακτήρα στο διαγωνισμό. Οι φωνές οργής δεν άργησαν να έρθουν αφενός γιατί η Ιερουσαλήμ δεν είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ και αφετέρου γιατί οι Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζονται με βία.

Το βράδυ του μεγάλου τελικού οι διοργανωτές στο Εκθεσιακό Κέντρο του Τελ Αβίβ είδαν την πανάκριβη υπερπαραγωγή τους να κηλιδώνεται τόσο από την γκεστ σταρ Μαντόνα όσο και από την αποστολή της Ισλανδίας. Δεν είναι λίγο να πούμε πως οι Ισραηλινοί θα ακούνε Μαντόνα και θα βράζουν.

Η Μαντόνα μάλιστα, η οποία πήρε πολλά λεφτά για την εμφάνισή της «απογοήτευσε» διπλά. Πάνω στη σκηνή ήταν σκιά του εαυτού τους. Πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν αν τραγουδούσε πάντα έτσι. Σύσσωμος ο ξένος Τύπος και το Twitter πήραν φωτιά από τα σχόλια λέγοντας πως τη χειρότερη εμφάνιση της καριέρας της την κρατούσε για την Eurovision.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Madame is a freedom fighter................I am grateful. For the opportunity to spread the message of peace and unity with the world. . #future #madamex #eurovision @quavohuncho

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madonna (@madonna) στις18 Μάι, 2019 στις 7:35 μμ PDT



Δεν έφτανε όμως αυτό. Το τελειωτικό χτύπημα για το Ισραήλ το κρατούσε για το τέλος του σόου της. Οι πρόβες της είχαν κρατηθεί μυστικές. Όταν λοιπόν, λίγο πριν ολοκληρωθεί η εμφάνισή της όσοι βρίσκονταν στο Εκθεσιακό Κέντρο του Τελ Αβίβ έμειναν εμβρόντητοι (οι διοργανωτές κυρίως), είδαν δυο χορευτές (ένας άνδρας και μια γυναίκα) έφυγαν αγκαλιασμένοι από τη σκηνή. Ο ένας στην πλάτη του είχε τη σημαία του Ισραήλ. Η δεύτερη της Παλαιστίνης.

Οι διοργανωτές ξεχειλίζουν από οργή. Δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο το γεγονός πως το video με την εμφάνισή της στο Τελ Αβίβ μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής δεν είχε ανέβει ακόμα στην επίσημη σελίδα της Eurovision στο YouTube.

Η EBU, που διοργανώνει τη Eurovision με ανακοίνωσή της «κάρφωσε» τη «βασίλισσα της ποπ». «Οι δύο σημαίες – του Ισραήλ και της Παλαιστίνης – δεν συμπεριλαμβάνονταν στo act και δεν υπήρχαν στις πρόβες. Η Εurovision δεν είναι εκδήλωση πολιτικού περιεχόμενου και η Μαντόνα το γνώριζε αυτό», σχολίασε εκπρόσωπος της EBU στον Independent.
«Χτύπημα» και από την Ισλανδία
Εκτός από τη Μαντόνα και οι Ισλανδοί έστειλαν το δικό τους πολιτικό μήνυμα στους διοργανωτές της Eurovision. Το συγκρότημα Hatari που εντυπωσίασε πολλούς με το τραγούδι (μίσους) «Hate Will Prevail» κέρδισε το κοινό, όχι όμως και τους διοργανωτές.

Τα μέλη της Ισλανδίας υψώνουν στο Green Room τη  σημαία της Παλαιστίνης

Τα μέλη του συγκροτήματος «Hatari», την ώρα της ψηφοφορίας στο Green Room, σήκωσαν πανό με τη σημαία της Παλαιστίνης. Το κοινό τους γιούχαρε ενώ οι παρουσιαστές αμήχανοι δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν.

H στιγμή της γιούχας και της σημαίας


Η κινητοποίηση από την ασφάλεια ήταν άμεση η... ζημιά όμως είχε γίνει. Αμέσως μόλις σήκωσαν τις σημαίες της Παλαιστίνης τα μέλη της ισλανδικής αποστολής ένας άνδρας και μια γυναίκα από την ασφάλεια, τους πλησίασαν και τους ζήτησαν να παραδώσουν τις σημαίες. Μάλιστα ο άνδρας ακούγεται να λέει: «Παρακαλώ δώστε τις σημαίες».

 Η EBU δεν έκρυψε την οργή της και απειλεί την Ισλανδία με κυρώσεις. «Στη ζωντανή μετάδοση του μεγάλου τελικού για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, οι Hatari, το ισλανδικό συγκρότημα, επέδειξαν για λίγες στιγμές μικρά πανό για την Παλαιστίνη ενώ κάθονταν στο Green Room. Ο διαγωνισμός της Eurovision είναι ένα μη πολιτικό event και αυτή η πράξη παραβιάζει άμεσα τους κανονισμούς του. Τα πανό απομακρύνθηκαν γρήγορα και οι συνέπειες αυτής της ενέργειας θα συζητηθούν από το Reference Group (σ.σ. το εκτελεστικό συμβούλιο του διαγωνισμού)», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα