Ζερεφός: Ο κορονοϊός μπορεί να προέρχεται από το λιώσιμο των πάγων στη Σιβηρία

Ζερεφός: Ο κορονοϊός μπορεί να προέρχεται από το λιώσιμο των πάγων στη Σιβηρία

Με αφορμή τις ακραίες θερμοκρασίες που παρατηρούνται στον πλανήτη, ο καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Χρήστος Ζερεφός, ανέφερε πως ο κορονοϊός μπορεί να προέρχεται από το λιώσιμο των πάγων της Σιβηρίας.

«Έχουμε δει να λιώνουν οι πάγοι στην Νότια Σιβηρία με ρυθμούς καταπληκτικούς. Υπάρχει πιθανότητα ακόμα και ο κορονοιός να προέρχεται από το λιώσιμο των πάγων στην περιοχή της Νότιας Σιβηρίας», ανέφερε ο κ. Ζερεφός στον ΣΚΑΪ και υποστήριξε πως για το συγκεκριμένο σενάριο υπάρχει σχετική εργασία δημοσιευμένη σε έγκυρο περιοδικό καθώς και σχετικό συνέδριο που έγινε στην Γερμανία και τη Νέα Υόρκη. 

Όσο για το φαινόμενο των υψηλών θερμοκρασιών ο καθηγητής είπε: «Οι καύσωνες στην χώρα μας χαρακτηριστικά έγιναν πολύ γνωστοί μετά το επεισόδιο που είχαμε το 1987 και όταν επανήλθε μετά από 10 χρόνια ο επόμενος καύσωνας ενώ μετά από 10 χρόνια που μπήκαμε στον νέο αιώνα είχαμε απανωτούς 4 καύσωνες από τους οποίους ο πιο ενδιαφέρον ήταν αυτός του 2007 και τώρα είναι και αυτός» είπε χαρακτηριστικά. ‘Όπως εξήγησε μάλιστα αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι η αποσταθεροποίηση δεν αφορά μόνο την Μεσόγειο.

 Ερωτηθείς για τον λόγο που υπάρχει αυτή η έξαρση που καταγράφεται τώρα ο κ. Ζερεφός σχολίασε πως ήταν αναμενόμενο και πως έχουν ξεπεραστεί οι στόχοι που είχαν τεθεί στην διάσκεψη των Παρισίων. και συγκεκριμένα το 1,2 βαθμούς C παγκοσμίως και ο στόχος είναι να μην ξεπεράσουμε το 1,5 μέχρι το 2030. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα