Κορονοϊός: Οι προβλέψεις για επιστροφή στην κανονικότητα

Κορονοϊός: Οι προβλέψεις για επιστροφή στην κανονικότητα

Στην κρισιμότητα του μήνα Απριλίου για την εξέλιξη των κρουσμάτων κορoνοϊού στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει μια γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα. Φαίνεται πως θα είναι ήπια η αύξηση», όπως τόνισε μιλώντας στο «MEGA», ενώ συμπλήρωσε ότι μέχρι το τέλος του μήνα ο κορονοϊός θα έχει κάνει τον κύκλο του στη χώρα μας.

Επίσης, ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε ότι οι γιατροί είναι πλέον βάσιμα αισιόδοξοι ότι απομακρύνεται το φαινόμενο της Ιταλίας και της Ισπανίας, όσον αφορά στα κρούσματα και τα θύματα από τον κορονοϊό στην Ελλάδα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην εντατική προσπάθεια που γίνεται παγκοσμίως για να βρεθούν τα κατάλληλα φάρμακα για τον κορονοϊό, εκτιμώντας ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα.

«Σχεδόν όλοι οι ασθενείς μπαίνουν στις μελέτες για τα φάρμακα, κάτι που μας βοηθά» τόνισε ο κ. Βατόπουλος.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της ομάδας επιστημόνων για τον κορονοϊό στη χώρα μας, αναφέρθηκε επίσης και στον περιορισμό των κρουσμάτων του ιού στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι πλέον υπάρχουν τα κατάλληλα μέτρα προσωπικής προστασίας για όλους.

Τέλος, ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε ότι γίνεται ξεκάθαρη η ανάγκη να στηριχθούν οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας από το κράτος, τονίζοντας τον αγώνα που κάνουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για να κατανοηθεί η επιδημία και να ληφθούν άμεσα τα κατάλληλα μέτρα.
Πέτσας: Εξετάζονται χρονικοί περιορισμοί στις μετακινήσεις

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επιπλέον περιορισμών στις μετακινήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ειδικότερα, ξεκαθάρισε ότι εξετάζεται ο χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις, καθώς παρατηρείται κατάχρηση τόσο στον ημερήσιο αριθμό των μετακινήσεων, όσο και στον χρόνο τους.

Σε ό,τι αφορά την περίοδο του Πάσχα, ο κ. Πέτσας επεσήμανε και πάλι ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικό. Θα εξεταστεί σε συνεννόηση με την Ιερά Σύνοδο το ενδεχόμενο οι Θείες Λειτουργίες να τελεστούν τη Μεγάλη Εβδομάδα κεκλεισμένων των θυρών.

Ο κ. Πέτσας, ωστόσο, ήταν κατηγορηματικός ως προς το ότι δεν θα μετακινηθούν οι πολίτες στην επαρχία κι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν σκληρά μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον, ανέφερε ότι φέτος δεν θα ψήσουμε αρνί, χωρίς να διευκρινίσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει εφικτή η τήρηση ενός τέτοιου μέτρου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα