Η Μαρία Κάλλας "τραγουδάει" επί σκηνής 41 χρόνια μετά το θάνατό της

Ευτυχώς η τεχνολογία της μουσικής έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε τους τεράστιους καλλιτέχνες του παρελθόντος επί σκηνής. Κι ας μην είναι ζωντανοί.

Κι ας έχουν περάσει δεκαετίες από το θάνατο τους. Τελευταία θρυλική μορφή που «αναστήθηκε» ήταν η Μαρία Κάλλας.

Στο παρελθόν το έχουμε δει με τον Μάικλ Τζάκσον και τον 2Pac Shakkur, δύο εξίσου σπουδαίες φιγούρες της παγκόσμιας μουσικής. Τώρα είναι η στιγμή για μια εκπρόσωπο της κλασσικής μουσικής να βρεθεί ξανά ανάμεσα στους ζωντανούς.

Εδώ και λίγο καιρό έχει ξεκινήσει μια μίνι περιοδεία με το ολόγραμμα της Μαρία Κάλλας. 41 χρόνια μετά το θάνατο της, μια από τις σπουδαιότερες σοπράνο ήχησε ξανά στην Salles Pleyel στο Παρίσι, μια αίθουσα που όσο ήταν εν ζωή είχε διαπρέψει. Η συγκεκριμένη συναυλία ήταν η τρίτη για το ολόγραμμα της και περιελάμβανε άριες που στιγμάτισε και τη στιγμάτισαν.

Η Κάρμεν του Μπιζέ είναι το έργο που δεσπόζει φυσικά, ενώ το ρεπερτόριο περιλαμβάνει Τζουζέπε Βέρντι, Μπελίνι και Σαρλ Γκουνό. Το εντυπωσιακό στο βίντεο είναι ότι η ζωντανή ορχήστρα και η μαέστρος έχουν διάδραση με το ολόγραμμα, δείγμα του πόσο καλά πρόβαραν την τελετουργία. Η Κάλλας άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 53 ετών και ακόμα και σήμερα αποτελεί μια φωνή διαχρονικά λαγαρή για το καλλιτεχνικό στερέωμα.

 

 

eleftherostypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα