Βάσεις 2012: Μέχρι και με βαθμό 1 μπαίνουν σε ΤΕΙ!

Οι σπουδές στον τόπο διανομής τους αλλά και οι προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης ήταν τα βασικά κριτήρια επιλογής για τους περίπου 116.000 υποψηφίους όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία των βάσεων.

Άνοδος των βάσεων καταγράφηκε στο 1ο, το 3ο και το 5ο επιστημονικό, ενώ πτώση σημειώθηκε στο 2ο και το 4ο. Ανοδικές τάσεις καταγράφηκαν στις δημοφιλείς σχολές (Ιατρικές, Οδοντιατρικές, Φαρμακευτικές, Νομικές) και στις σχολές Θεωρητικής κατεύθυνσης (Φιλολογίες, Ψυχολογίες).

Ειδικότερα όπως φαίνεται οι νέοι στράφηκαν στην γη. Επέλεξαν σχολές που έχουν σχέση με αυτήν. Για τον λόγο αυτό τμήματα όπως της Γεωπονίας, της Φυτικής Παραγωγής, της Γεωλογίας, σημείωσαν άνοδο. Για παράδειγμα η Γεωπονία Θεσσαλονίκης σημείωσε άνοδο 499 μόρια.

Επιπλέον οι στρατιωτικές, σχολές, οι σχολές αστυφυλάκων και πλοιάρχων ήρθαν πρώτες στις επιλογές και οι βάσεις ανέβηκαν κατακόρυφα. Η σχολή αστυφυλάκων για παράδειγμα ανέβηκε κατά 2243 μόρια ενώ σε αντίθεση η σχολή ανθυποπυραγών έπεσε κατά 2.236 μόρια.

Οι φιλολογικές, φιλοσοφικές και νομικές σχολές ανέβηκαν ενώ τον κατήφορο πήραν οι σχολές ξένων γλωσσών. Η σχολή γερμανικής γλώσσας και φιλολογίας έπεσε κατά 2.615 μόρια!!!

Πτώση όπως ήταν αναμενόμενο είχαμε και στις παιδαγωγικές αφού διορισμοί… γιοκ! Το Παιδαγωγικό Αιγαίου έπεσε κατά 1.400 μόρια.

Χαμηλά κρατήθηκαν οι πολυτεχνικές σχολές  ενώ αλλού ανέβηκαν κι αλλού κατέβηκαν οι βάσεις στις φυσικό-μαθηματικές και χημικές σχολές.

Σταθερά ψηλά έμειναν  οι Ιατρικές σχολές.

Και οι οικονομικές σχολές κρατήθηκαν ψηλά ακόμη και στα Τει ...

Η Λογιστική στο ΤΕΙ  Πειραιά ανέβηκε κατά 660 μόρια!

Μέχρι και με βαθμό 1 μπαίνουν σε ΤΕΙ

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και φέτος δεκάδες τμήματα των γενικών και ειδικών κατηγοριών ανοίγουν τις πύλες τους με λιγότερο από 10.000 μόρια.

Στο τμήμα Κλωστοϋφαντουργίας ΤΕΙ Πειραιά εισήχθησαν από τις ειδικές κατηγορίες Μουσουλμάνων μέχρι και με 1584 μόρια, δηλαδή με βαθμό 1.

Με βαθμό 3,27 και 4304 μόρια εισάγονται οι υποψήφιοι στη σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στο ΤΕΙ του Αγίου Νικολάου.

Πάντως 1.150 θέσεις έμειναν κενές, λιγότερες από πέρυσι ενώ οι εγγραφές στις σχολές αρχίζουν από την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου.

Η κρίση καθόρισε τις βάσεις εισαγωγής 2012

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα