Κόκκινο Ποτάμι: Ο πόνος ξεχειλίζει στο φινάλε της σειράς

 Ο πόνος ξεχειλίζει στο φινάλε της δραματικής ιστορικής σειράς του OPEN ...

Στην τελική ευθεία για το μεγάλο φινάλε μπήκε η δραματική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη «Το κόκκινο ποτάμι», που προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία στο Open TV και έχει κερδίσει την αγάπη του τηλεοπτικού κοινού από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Το «Κόκκινο Ποτάμι» βασίζεται στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη και ταξίδεψε τους τηλεθεατές στα σκληρά χρόνια του διωγμού των Ποντίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μέσα από έναν μεγάλο και θυελλώδη έρωτα. Οι διώξεις των χριστιανών κορυφώνονται. Η Χρυσάνθη με το παιδί της Ιφιγένειας στην αγκαλιά καταφεύγει στο μοναστήρι, όπου βρίσκεται και η Λουσίν.

Την ίδια ώρα, η Ιφιγένεια, η Σοφία και οι υπόλοιποι εγκλωβισμένοι στην εκκλησία βιώνουν τραγικές στιγμές, καθώς ο Μουράτ και ένα τσούρμο εξαγριωμένων Τούρκων πετούν στουπιά με φωτιά για να τους κάψουν. Ο Χότζας μόλις αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει τρέχει με την Ειρήνη να τους σώσει και καταφέρνει, παρά την παρέμβαση του Μουράτ, να ανοίξει την πόρτα της εκκλησίας. Οσοι από τους έγκλειστους δεν έχουν χάσει τη ζωή τους βγαίνουν έξω και η Ειρήνη με συγκίνηση βλέπει τη μάνα και την αδελφή της. Οι τρεις γυναίκες πέφτουν η μία στην αγκαλιά της άλλης. Δυστυχώς, όμως, η ευτυχία της επανένωσης δεν κρατά πολύ. 

 

Η Σοφία, καταβεβλημένη από τις κακουχίες, αφήνει την τελευταία της πνοή. Αργότερα, πάνω από τον τάφο της, η Ιφιγένεια ανακοινώνει στην αδελφή της ότι θα φύγει για να ψάξει τον γιο της. Η Ειρήνη ετοιμάζεται να την ακολουθήσει, αλλά λίγο πριν ξεκινήσουν αποφασίζει να μείνει με τον Χότζα, αφού τον έχει αγαπήσει, ενώ μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει την Ιφιγένεια καθώς κάνει την εμφάνισή του ο Μίλτος. Πίσω στη σπηλιά, οι αποκλεισμένοι, διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχει πλέον καμία σωτηρία, παίρνουν μια ηρωική απόφαση, ακολουθώντας την πρόταση της Ευγενίας. Προτιμούν να αυτοκτονήσουν από το να πέσουν στα χέρια των Τούρκων. Οι στιγμές που ακολουθούν είναι συγκλονιστικές. Ο Παναγιώτης ζητά από τον παπά να τον παντρέψει με τη Χαρά. .... Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα και Δείτε φωτογραφίες από τα γυρίσματα

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα