Σπανάκι: Από ποιες ασθένειες προστατεύει – Ποιοι πρέπει να το αποφεύγουν

Σπανάκι: Από ποιες ασθένειες προστατεύει – Ποιοι πρέπει να το αποφεύγουν

Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά βρίσκουν πάντα μια ξεχωριστή θέση σε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής. Λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά, τα φυλλώδη λαχανικά θεωρούνται από τα πιο υγιεινά λαχανικά στον πλανήτη.
 
Αλλά μόνο και μόνο επειδή είναι υγιεινά δεν σημαίνει ότι είναι σώφρον να τα καταναλώνετε σε υπερβολικές ποσότητες. Τίποτα το υπερβολικό στη διατροφή δεν είναι ποτέ καλό για την υγεία. Το ίδιο ισχύει και για τις υγιεινές τροφές.

Το σπανάκι είναι ένα φυλλώδες πράσινο λαχανικό, που πρέπει να καταναλώνεται προσεκτικά και σε σωστές ποσότητες, για να αποκομίσετε τα οφέλη του χωρίς να βλάψετε την υγεία σας. Το σπανάκι είναι εύχρηστο λαχανικό και μπορεί να καταναλωθεί τόσο ωμό όσο και σε μαγειρεμένο. Μπορείτε να φτιάξετε smoothies, σούπες, να το βάλετε σε ομελέτες, ή να το συνδυάσετε με φακές και άλλα λαχανικά, καθώς ταιριάζει με όλα.

Παρακάτω θα δείτε τι συμβαίνει όταν τρώτε σπανάκι σε υπερβολική ποσότητα και ποιος πρέπει να το αποφεύγει.

 
Τα οφέλη για την υγεία από το σπανάκι

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα