Μέχρι τι ώρα πρέπει να τρώμε βραδινό για να μην πάρουμε κιλά

Μέχρι τι ώρα πρέπει να τρώμε βραδινό για να μην πάρουμε κιλά

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Endocrine Society’s Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, τονίζει ξεκάθαρα ότι το βραδινό γεύμα είναι υπεύθυνο για τη συσσώρευση λίπους και τα προβλήματα με το σάκχαρο που ταλαιπωρούν εκατομμύρια κόσμου στον πλανήτη.

Η έρευνα έγινε στα πλαίσια εξεύρεσης λύσης για το παγκόσμιο πρόβλημα της παχυσαρκίας, αφού 2,1 δις. άνθρωποι είναι παχύσαρκοι και αντιμετωπίζουν προβλήματα που σχετίζονται με τα κιλά.

Η κατανάλωση πολλών θερμίδων το βράδυ σχετίζεται με την αδυναμία του οργανισμού μας να καίει το λίπος και χειροτερεύει την αντοχή μας στη γλυκόζη. Μάλιστα αν η κατανάλωση πλούσιων γευμάτων σε προχωρημένη ώρα και σε μικρή απόσταση από την ώρα του ύπνου, μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη.

Το πείραμα ήταν το εξής:

Οι μισοί εθελοντές έτρωγαν μετά τις 10 το βράδυ, οι άλλοι μισοί στις 6 το απόγευμα. Όλοι κοιμόταν στις 11 το βράδυ. Αυτοί που έτρωγαν το βράδυ είχαν ανεβασμένα επίπεδα σακχάρου κατά 18% ενώ η ποσότητα λίπους που καίγονταν ήταν πάρα πολύ μικρή.

Οι ειδικοί συστήνουν τουλάχιστον 3-4 ώρες απόσταση από το τελευταίο γεύμα πριν τον ύπνο μας, αν γίνεται να είναι καθημερινά την ίδια ώρα, και να μην γίνεται κάποιο είδος γυμναστικής μετά.

eradio.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα