Κορονοϊός: Σε ποιους είναι πιθανή η μετάδοση μέσω φαγητού

Κορονοϊός: Σε ποιους είναι πιθανή η μετάδοση μέσω φαγητού

Πέρασε περισσότερο από ένα χρόνος από τότε που επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα COVID-19 στον κόσμο, οπότε οι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν πλέον το πώς εξαπλώνεται ο κορονοϊός.

Ο κορονοϊός μεταδίδεται από τα σταγονίδια και τα αερολύματα που δημιουργούνται όταν κάποιος ασθενής βήχει, φτερνίζεται ή μιλάει. Αυτά τα σταγονίδια εξαπλώνονται μέσω του αέρα και εισέρχονται στους ανώτερους αεραγωγούς άλλων ανθρώπων. Ο κορωνοϊός εισέρχεται μέσω της μύτης, του στόματος ή των ματιών και αρχίζει να εξαπλώνεται στα τοπικά κύτταρα. Τελικά, φτάνει στους πνεύμονες, όπου και προκαλεί την μεγαλύτερη ζημιά.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστώνται μάσκες προσώπου, κοινωνική απόσταση, πλύσιμο χεριών και σωστός αερισμός των εσωτερικών χώρων. Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος μόλυνσης αγγίζοντας μολυσμένες επιφάνειες, αν και τα σταγονίδια και τα αερολύματα είναι οι κύριοι παράγοντες μόλυνσης.

Τώρα, ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο St. Louis υποθέτουν ότι ορισμένοι άνθρωποι ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο μόλυνσης με έναν ασυνήθιστο τρόπο: Τρώγοντας!

Κορονοϊός: Το υποκείμενο νόσημα που κάνει πιθανή την μετάδοση μέσω του φαγητού...

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα