Επτά τρόφιμα που ηρεμούν το στομάχι σας

Επτά τρόφιμα που ηρεμούν το στομάχι σας

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση συμβαίνει όταν τα οξέα επιστρέφουν από το στομάχι προς τον οισοφάγο, πράγμα που παρατηρείται μεν συχνά, αλλά μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές και δυσάρεστα συμπτώματα, όπως η καούρα.

Μία αιτία μπορεί να αποτελεί το γεγονός ότι ο σφιγκτήρας στο χαμηλότερο τμήμα του οισοφάγου έχει αποδυναμωθεί ή χαλαρώσει. Φυσιολογικά, ο σφιγκτήρας αυτός κλείνει για να αποτρέψει την επάνοδο του φαγητού στον οισοφάγο.

Τα τρόφιμα από την άλλη μεριά επηρεάζουν την ποσότητα των οξέων που παράγει το στομάχι, γι’αυτό και η κατανάλωση των σωστών ειδών τροφίμων είναι το κλειδί για τον έλεγχο της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Τρόφιμα που μπορεί να βοηθούν στη μείωση των συμπτωμάτων
Τα συμπτώματα της παλινδρόμησης μπορεί να είναι αποτέλεσμα των στομαχικών οξέων που παλινδρομούν στον οισοφάγο, προκαλώντας ενόχληση και πόνο. Αν ένα άτομο έχει πολλά τέτοια οξέα, καλό είναι να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας κάποια συγκεκριμένα τρόφιμα για να μπορέσετε να ελέγξετε τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Δεν πρόκειται βέβαια για τρόφιμα που θεραπεύουν την πάθηση, αλλά για την ανακούφισή της.

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα