Βιταμίνη C: Σε ποιες τροφές περιέχεται

Βιταμίνη C: Σε ποιες τροφές περιέχεται

Η βιταμίνη C είναι διάσημη για τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας. Γνωστή και ως ασκορβικό οξύ, αποτελεί ένα πολύτιμο θρεπτικό συστατικό πολλών τροφών και δεν είναι τυχαίο που όταν νιώθουμε λίγο άρρωστοι, καταφεύγουμε στον αγαπημένο μας φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού.

Η υδατοδιαλυτή αυτή βιταμίνη αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, καθώς εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου και των αιμοφόρων αγγείων, των οστών, των δοντιών και νευρικού συστήματος. Είναι απαραίτητη για το σχηματισμό του κολλαγόνου του δέρματος, συμβάλει στο μεταβολισμό της ενέργειας, την απορρόφηση του σιδήρου, την επούλωση πληγών και την θεραπεία από τραυματισμούς. Μειώνει το αίσθημα κόπωσης και μας βοηθά να έχουμε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Ο πιο σημαντικός της ρόλος είναι στην τόνωση του ανοσοποιητικού μας. ......

Καθώς το σώμα μας δεν μπορεί να παράγει μόνο του τη βιταμίνη C, η πρόσληψή της από τις τροφές είναι απαραίτητη...

Δείτε ΕΔΩ ποια είναι αυτά τα τρόφιμα

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα