Facebook
Twitter
Google +
Linkedin

Έμφραγμα: Η τροφή που μειώνει κατά 82% τον κίνδυνο

17 Νοεμβρίου 2019, 22:12 | Υγεία

Έμφραγμα: Η τροφή που μειώνει κατά 82% τον κίνδυνο

Εδώ και πολλές δεκαετίες από την εποχή της μελέτης των επτά χωρών (Ελλάδα, Ιταλία, Γιουγκοσλαβία, Ολλανδία, Φιλανδία, ΗΠΑ, Ιαπωνία) η οποία ξεκίνησε το 1960 από τον Αμερικανό επιδημιολόγο Ancel Keys, έχουμε στοιχεία πως η θνησιμότητα από στεφανιαία νόσο είναι χαμηλή σε χώρες όπου το ελαιόλαδο αποτελεί βασική λιπαρή ύλη.

Προστατευτικός φαίνεται να είναι ο ρόλος του ελαιόλαδου και ανάμεσα σε ασθενείς που έχουν ήδη υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου....

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ 

Facebook
Twitter
Google +
Linkedin

Διαβάστε ακόμα
Πώς σταματάει το κρυολόγημα όταν το νιώσετε να ξεκινάει
Κικίλιας : Μητρώο εμβολιασμών και διασύνδεσή του με τον ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο υγείας
Μηνιγγίτιδα στα μωρά: Τι είναι ανάγκη να ξέρετε
Ερευνα: Όσοι είναι πάνω από 40 χρόνων πρέπει να δουλεύουν το πολύ 3 μέρες την εβδομάδα
Χλωρίνη στο καθάρισμα: Πιθανός κίνδυνος για ανθρώπους και κατοικίδια
Γιατί να κόψετε το λευκό ψωμί
Booking.com
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ