Ποιος θέλει να ζήσει για πάντα; Ποιοι αργούν να γεράσουν και πώς θα το καταφέρετε και εσείς

Ποιος θέλει να ζήσει για πάντα;

Μάλλον οι περισσότεροι - ειδικά την εποχή που οι άνω των 65 ξεπερνούν το 30% του ευρωπαϊκού πληθυσμού. Η επιστήμη απαντά για το πώς μπορούμε να αναστείλουμε τη φθορά της ηλικίας και να ζήσουμε περισσότερο και καλύτερα

Το ζητούν πολλοί. Σε τέτοιο βαθμό, που θα λέγαμε ότι η επιμήκυνση του προσδόκιμου ζωής αποτελεί μια καινούρια πραγματικότητα. Ακόμα και οι σημερινοί μεσήλικες ενδιαφέρονται για το ζήτημα αφού θέλουν να είναι η πρώτη γενιά ηλικιωμένων που θα διατηρεί τη νεανικότητά της εις το διηνεκές. Σε όλους αυτούς τους προβληματισμούς, αλλά και τα νέα επιστημονικά και κοινωνικά δεδομένα έρχεται να απαντήσει η Αναστασία Κουτσούρη, επιστημονικά υπεύθυνη του νοσοκομειακού κέντρου γηριατρικής αξιολόγησης του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν: «Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν ενδείξεις και αποδείξεις γύρω από τους μοριακούς μηχανισμούς της γήρανσης που μας οδηγούν σε δυνατότητες παράτασης της ζωής, καθυστέρησης της γήρανσης και ίσως στην αναστροφή της.

Η βασική υπόθεση αφορά το μήκος των τελομερών. Τα τελομερή είναι δομές, μόρια που βρίσκονται στα άκρα των χρωμοσωμάτων και είναι φύλακές τους, ενώ παράλληλα διατηρούν την ομοιοστασία του γονιδιώματος και παίζουν βασικό ρόλο στη γήρανση».


Διαβάστε τη συνέχεια στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα